*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Hasan Bat: “Engelliler Haftasında Eğlenceli Kutlama Yapmayacağız”  (Okunma sayısı 276 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Hasan Bat: “Engelliler Haftasında Eğlenceli Kutlama Yapmayacağız”



Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat Ramazan Ayı içinde yaptıkları yardım çalışmaları ve 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutladıkları Engelliler Haftası münasebetiyle bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Bat, bu yıl Engelliler Haftası’nda eğlenceli bir kutlama yapmayacaklarını açıkladı.

“İlk Medikal Yardım Götüren Biz Olduk”

Geride bıraktığımız Ramazan ayı içinde hem deprem bölgesindeki vatandaşlar hem de ilçemizdeki ihtiyaç sahibi aileler için yardım kampanyaları gerçekleştirdiklerini ifade eden Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, yaptığı açıklamada, “Bu yıl Ramazan ayında gıda yardımlarımızı iki şekilde gerçekleştirdik. Bunun bir tanesini deprem bölgesine bir tanesi bizim buradaki kendi engellilerimizin ihtiyaçları için gerçekleştirdik. Deprem bölgesine iki sefer yardım malzemeleri gönderdik. ilk yardımlarımızı medikal malzeme olarak gerçekleştirdik. Sandalye, hasta yatağı, hasta bezi, koltuk değnekleri, bolkır gibi medikal malzemeler götürüldü. Bunu da ilk düşünen biz olmuşuz. Gölcük Belediye başkanımız Sayın Ali Yıldırım Sezer de bu tür yardımları bizden daha önce getiren olmadığını ifade etti.

“Deprem Bölgesine Erzak ve Su Yardımı Götürdük”

Sözlerine devam eden başkan Bat, “İkinci yardımımızı da Ramazan Kolisi ve su olarak gerçekleştirdik. Bir Tır yardım götürdük. Bilindiği gibi Belediye Başkanımız aynı zamanda Hatay Defne’de paralel Belediye başkanlarımızdan olduğu için biz yardımlarımızı direk Başkanımıza teslim ettik. Başkanımız aracılığıyla Defne bölgesindeki, kırsalda merkezdeki yerlerde su ve erzak ihtiyaçları orada ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Burada da her zamanki gibi yine öncelikle engelli ailelerine, engelli ailelerinden arta kalan yardımlarımızı da engelli olmayan ihtiyaç sahiplerimize de koli dağıtımlarını yaptık” dedi.

“Ramazan Bayramı’nda Çocuklarımızın Yüzünü Güldürdük”

Bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri çocuk giydirme çalışması konusunda da açıklama yapan Başkan Bat, “Biz her Ramazan ayının sonuna yani bayrama yakın çocuk giydiriyoruz. Bu Ramazan’da yine bağışçılarımızın ve belediyelerimizin destekleriyle engelli ve engelli olmayan ihtiyaç sahipleri yetimlerimizi giydirdik. Bu yıl 40’a yakın çocuk giydirdik. Hedefimiz 100 çocuk giydirmekti ama biz sadece bir kat kıyafet alarak bırakmadık. Çocuklarımızı tepeden tırnağa giydirdik. Yani kıyafeti, ayakkabısı, her şeyi içinde çocuklarımızı giydirdiğimiz için sayımız bu sene biraz az oldu. Çocuklarımızı tam teşkilatlı giydirmek istedik.

“Bu Sene Uçurtma Şenliğimizi Yapmama Kararı Aldık”

Başkan Bat son olarak 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlayacakları Engelliler Haftası münasebetiyle de yaptığı açıklamada, “bilindiği gibi Gölcük Engelliler Derneği olarak 10-16 Mayıs arasında kutladığımız Engelliler Haftası’nda bir uçurtma şenliğimiz oluyordu. Bu sene uçurtma şenliğimizi yapmama kararı aldık. En azından Mayıs Ayında yapmama kararı aldık. Belki yazın sonlarına doğru yapabiliriz. Uçurtma şenliğimizi Mayıs Ayında yapmamamızın sebeplerinden bir tanesi hem çok yoğun bir seçim atmosferi var. Vatandaşlarımız ve siyasilerimiz seçime odaklanmış durumda. Hem de 6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş Depremi nedeniyle eğlence, şarkı, türkü, müzik çalmak istemediğimiz için bu yıl şenliğimizi yapmama kararı aldık. Çünkü uçurtma şenliğinde temel amaçlarımızdan bir tanesi engelli bireylerimizi eğlendirmek. Dernek üyelerimizin görüşleri de bu sene uçurtma şenliğini yapmama yönünde olduğu için bu sene en azından bu Mayıs ayında bunu yapmayacağız. Belki deprem bölgesinde hayat biraz daha normale dönerse, yani insanlar evlerine girmeye başlarsa ve o acıların azaldığı gözükürse belki yazın sonuna doğru yapabiliriz Ama şu anda düşünmüyoruz” dedi.

golcukhaber.com.tr


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER EngelliEngelliler DerneğiEngelliler HaftasıGölcükKocaeli kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri