*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Resim Çizmeye Başladıktan Sonra Parmaklarım Açıldı  (Okunma sayısı 180 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Resim Çizmeye Başladıktan Sonra Parmaklarım Açıldı
« : Mart 20, 2023, 09:44:07 ÖÖ »
Resim Çizmeye Başladıktan Sonra Parmaklarım Açıldı



Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, henüz 2 yaşındayken balkondan düşüp, bedensel engelli kalan Zozan İliş (27), gittiği fizik tedavi merkezinde öğretmeninin önerisi üzerine resim çizmeye başladı. Omurilik kayması olduğu için kol ve bacaklarında gelişim geriliği olduğu teşhisi konulan İliş, resim yapmaya başladıktan sonra parmaklarının açıldığını söyledi.

Yüksekova ilçe Güngör Mahallesi’nde yaşayan 9 nüfuslu İliş ailesinin 8’inci çocuğu olan Zozan İliş, henüz 2 yaşındayken balkondan düşüp, kol ve ayaklarından yaralandı.

Tedavi için hastaneye kaldırılan İliş’in sağlık durumunda ilerleme sağlanamadı. Doktorlar, İliş’e omurilik kayması sonucu kol ve bacaklarında gelişim geriliği olduğu teşhisi koydu.

İliş, ilk ve ortaokulu özel rehabilitasyon merkezinde, açık öğretim sınavlarına girerek de lise öğrenimini dışarıda tamamladı.

İlçedeki fizik tedavi merkezine giden İliş, hocasının tavsiyesi üzerine felçli olan elleri ile üçgen, daire, düz ve zikzak çizmeye başladı. Zozan İliş, 2015’te ense kısmından omurilik ameliyatı oldu. Değnek yardımıyla bacaklarının üzerinde güçlükle yürüyebilen ve kolları tutmayan İliş, evinde resim çizmeye başladı.

Karakalem ve kuru boya ile çizdiği resimleri ilgi gören İliş, ilçede sipariş almaya başladığını, resim yapmaya başladıktan sonra da parmaklarının az da olsa açıldığını belirtti.

DHA


 KATEGORİLER Haberlerİçimizden BiriVideo Galeri
 ETİKETLER Gelişim GeriliğiHakkariResimZozan İliş Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri