*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Antalya’da İşitme ve Görme Engelli Birey Sokakta Kaldı  (Okunma sayısı 175 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Antalya’da İşitme ve Görme Engelli Birey Sokakta Kaldı
« : Şubat 18, 2023, 12:44:35 ÖS »
Antalya’da İşitme ve Görme Engelli Birey Sokakta Kaldı



Kaldığı gecekondudan çıkartılan 59 yaşındaki işitme ve görme engelli Muharrem Sucular, gittiği Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin evsizler mekanında da taksitlerini ödemeye devam ettiği işitme cihazını çaldırdı. Şimdilik arkadaşının yanına sığınan Sucular, evsiz kalmanın acısını yaşıyor.

İşitme ve görme engelli, ayaklarında da sağlık sorunları bulunan 59 yaşındaki Muharrem Sucular, kiralık olarak kaldığı gecekondudan çıkarılınca sokakta kaldı. Eşini daha önce kaybeden Sucular, evden atılınca sokakta kalırken, yağan yağmurla birlikte eşyalarını da kaybetti. Çareyi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin evsizler için açtığı mekanda kalmakta bulan Sucular, burada da hem taksitlerini ödemeye devam ettiği işitme cihazını hem de elbiselerini çaldırdı. Malülen aldığı emekli maaşıyla geçinmekte zorlanırken uygun fiyatlı kiralık ev de bulamayan Sucular, geçici olarak bir arkadaşının yanına sığındı.

“Çalınan Cihazın Taksitlerini Ödemeye Devam Edecek”

Evsiz kaldıktan sonra sığındığı Büyükşehir Belediyesi’ne ait evsizler mekanında işitme cihazını ve eşofmanlarını çaldırdığını söyleyen Sucular, “Gece yatarken işitme cihazımı almışlar. İşitme cihazını yeni almıştım. En ucuzu 5 bin lira. En ucuzunu aldım. Devlet bin lirasını karşılıyor. Kalan kısmını taksitle ödüyordum. 500 lirasını ödemiştim, kalanını ödemeye devam edeceğim. Cihazı satın aldığı yere gittim. Orada bir hayırsever ihtiyacı olana verirsin diyerek cihaz bırakmış. Sağ olsun bende alıp kullanmaya başladım” şeklinde konuştu.

“Bakım Evi veya Huzur Evine Yerleşemiyorum”

Bakım evinde veya huzur evinde kalmak için müracaatlarda bulunduğunu bildiren Sucular, “Huzur evi fiyatları çok yüksek. Aldığım emekli maaşıyla kalmam mümkün değil. Bakım evlerinde de 60 yaşından sonra kalınabiliyormuş. 59 yaşında olduğum için oraya da almıyorlar. Kiralık ev fiyatları da çok yüksek. Uçmuş vaziyette. Emekli maaşımla yüksek fiyatlı evleri kiralama imkanım yok. Küçük bir ev olsa yetecek bana. 2 bin lira kira ödeyebilirim ama şuanda bu fiyatta kiralık ev bulamıyorum. 4-5 bin liradan aşağı kiralık ev yok. Eşyalı evler daha yüksek. Aldığım emekli maaşımı kiraya verirsem aç kalırım, ne yiyip içeceğim? Elektrik, su masraflarını nasıl karşılayacağım? İşitme cihazımın pillerini nasıl alacağım?” diye sordu.

antalyasonhaber.com


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER AntalyaGörme Engelliİşitme Cihazıİşitme Engelli Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri