*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Personeller Birçok Şehirde İdari İzinli  (Okunma sayısı 187 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Engelli Personeller Birçok Şehirde İdari İzinli
« : Şubat 17, 2023, 01:46:32 ÖS »
Engelli Personeller Birçok Şehirde İdari İzinli



Kar yağışı yurdun büyük bölümünü sardı, etkili olan yağışlarla beraber birçok şehirden kar tatili haberi gelmeye başladı.

Meteoroloji’nin yaptığı uyarıların ardından birçok ilde kar etkili oldu. Kar yağışı haberleri ardından valiliklerden de tatil kararı geldi. İstanbul dışında Ankara, Malatya, Sivas, Adıyaman, Bitlis, Muş, Bingöl, Diyarbakır, Bingöl, Gaziantep ve Şanlıurfa’da kar yağışı nedeniyle okulların tatil edildiği duyuruldu.

ANKARA VALİLİĞİ’NDEN TATİL AÇIKLAMASI

Ankara Valisi Vasip Şahin, “Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN’DA OKULLAR TATİL

Adıyaman’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullarda eğitime yarın ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde etkili olan kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi.

“TATİLİNİZ BİR GÜN UZATTIK”

Şanlıurfa’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, yarıyıl tatilinin bir gün uzatıldığını bildirdi.

BİTLİS’TE OKULLAR TATİL, YÜZLERCE KÖY YOLU KAPALI

Bitlis’te 27 Ocak’ta başlayıp, aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. 302 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, kar kalınlığı 107 santimetreyi geçti; tek katlı evler ile araçlar kara gömüldü. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, köy yollarında karla mücadelenin aralıksız sürdürdüğünü, ancak gece boyunca devam eden yağış nedeniyle çalışmaların güçlükle ilerlediğini belirterek, “10 ayrı şantiyede bulunan 80 personel ve 60 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önem sırasına göre, köy yollarımızı açıyoruz. Sadece köy yollarını açmakla kalmıyor, acil hastaların olduğu köylere öncelikli veriyoruz” dedi.

Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı. Kar yağışı ile birlikte Bitlis Belediyesi de mahalle yollarında açma ve genişletme çalışması başlattı. 55 araç ve 80 personelle karla mücadeleyi sürdüren ekipler, mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DİYARBAKIR’DA 2 İLÇEDE KAR TATİLİ

Diyarbakır’da Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik verilere dayalı olarak yapılan değerlendirmeler sonucu, ilçede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle öğrenciler ve öğretmenlerin can güvenliği düşünülerek tüm resmi örgün ve yaygın eğitim kurumlarının 6 ve 7 Şubat’ta tatil edildiğini duyurdu.

Dicle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü ilçe genelindeki resmi ve özel tüm okul ve eğitim kurumlarının tatil edildiği belirtildi.

BİNGÖL’DE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Bingöl’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime iki gün ara verildi.
Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar ve olumsuz hava koşullarına bağlı olarak merkez ve tüm ilçelerdeki resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 6 ve 7 Şubat’ta okulların tatil edildiği belirtildi.

GAZİANTEP’TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Gaziantep’te olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Vali Davut Gül, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle okulların bir gün tatil edildiğini bildirdi.

Gül, “Gaziantep’teki yoğun kar yağışı dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun.” ifadesini kullandı.

MALATYA’DA OKULLAR TATİL OLDU

Malatya’da olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde birkaç gündür süren kar yağışının etkisini artırarak devam etmesinin beklendiği, bu nedenle Malatya’nın tüm ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

HAKKARİ’DEN DE TATİL HABERİ GELDİ

Hakkari’de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde kar ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi. İlk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, özel eğitim kursları, Halk Eğitimi, Rehberlik ve Araştırma ile rehabilitasyon merkezlerinin yarın tatil edildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Öte yandan Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köy ile 173 mezranın yolu, ulaşıma kapandı.

BAYBURT’TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bayburt Valiliği, kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 6 Şubat Pazartesi günü 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Bayburt il genelinde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır” denildi.

KAYSERİ VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Kayseri’de bu gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hava durumu verilerine göre il genelinde akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklarla devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak resmi/özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 6 Şubat’ta bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili öğrenciler, meteoroloji verilerine göre ilimizde bu gece yoğun kar yağışı başlayacaktır. 6 Şubat tarihinde okullarımız bir gün olmak üzere ilimiz genelinde tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerimizin bu kar tatilini kitap okuyarak ve kar topu oynayarak geçirmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ISPARTA İÇİN DE TATİL KARARI

Isparta’da kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı sebebiyle yaşanabilecek olumsuzlukların engellenmesi için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel tüm kademeler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezilerinde yarın eğitim ve öğretime ara verildiği aktarıldı.

Açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

NİĞDE

Niğde’de olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle oluşabilecek olumsuzlukları önlenmek amacıyla Niğde genelinde resmi ve özel kreş, anaokulları, ilkokul, ortaokul ve liseler ile mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime ara verildi.

Çocuğu kreş ve anaokuluna devam eden anneler ile engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik verilere göre il genelinde gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklı şekilde devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Hava koşulları sebebi ile meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi, özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararı ile 6 Şubat’ta bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler, engelli ve hamile kamu çalışanları da bir gün idari izinli sayılacak.” denildi.

ERZURUM

Erzurum’da olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime yarın ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 6 Şubat’ta 1 gün süreyle eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

BURDUR

Meteorolojinin kar uyarısı yaptığı kentte öğleden sonra başlayan kar yağışı ile çatılar ve ağaçlar beyaza büründü. Kar yağışını gören vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda kardan adam yaparken, bazı vatandaşlar da özçekim yaptı. Kar yağışı nedeniyle Karayolları ve trafik ekipleri de Burdur-Antalya Karayolu’nda tedbirlerini artırdı.

Kar yağışının etkili olduğu Gölhisar, Altınyayla Ballık köyü bölgesi, Bucak Çamlık köyü, Ağlasun Sagalasos, Tefenni Belkaya, Yaylaköy, Merkez Çatağıl, Taşkapı, Sarıova köyleri ile Salda Kayak Merkezi, Büğdüz-Aziziye grup yolunda İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele ekipleri kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edildiğini bildirdi. Vali Arslantaş, paylaşımında “Sevgili yavrularım, uzun bir tatilin ardından okullarınıza dönmek için ne kadar sabırsızlandığınızın farkındayız. Bugün öğleden sonra başlayan kar yağışı ilimiz genelinde devam ediyor, eğitim öğretim yılımızın ikinci dönemi 07 Şubat 2023 Salı günü başlayacak. Kardan adam yapıyor muyuz?” dedi.

ADANA

Adananın yüksek kesimlerinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde eğitime yarın bir süreyle ara verildiği açıklandı. Ayrıca bu ilçelerde görevli hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

KÜTAHYA

Kütahya’da hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye kadar düşerken, aralıklarla etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kütahya Valiliği, beklenen kar yağışının yanı sıra oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi nedeniyle kent genelinde eğitime yarın, 1 günlün ara verildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, “İlimizin batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak; il genelinde, 06.02.2023 Pazartesi günü, Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır denildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden açıklanan son verilere göre akşam saatlerinden itibaren ve takip eden günlerde aralıklı olarak başlayan kar yağışının etkisini artıracağı, buzlanma ve don tehlikesinin olacağı kaydedildi. Valiliğin koordinasyonunda yapılan toplantı sonrasında eğitime ilk ve orta dereceli tüm okullarda 6 Şubat 2023 tarihinde geçerli olmak üzere ara verildi. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Afyonkarahisar sınırları içerisinde ilk ve orta dereceli tüm okullar, kreşler, gündüz bakımevleri ve etüt merkezleri 06.02.2023 tarihinde bir gün süre ile eğitime ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Kamuda çalışan engelli, hamile ve diğer özel sağlık durumu bulunan kamu personeli de 06.02.2023 tarihinde idari izinli sayılacaktır. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bütün vatandaşlarımızı dikkatli ve tedbirli olmalarını konusunda uyarıyoruz.”

KARAMAN

Karaman’da bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı trafikte aksamalara neden oldu. İç Anadolu Bölgesini, Akdeniz Bölgesine bağlayan Sertavul geçidinde kar lastiği bulunmayan TIR ve kamyonların geçişini izin verilmiyor.

OKULLAR BAŞLAMADAN TATİL EDİLDİ

Kar yağışının yarın da devam edecek olmasından dolayı Karaman Valiliğinden il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Karaman Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle il genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (İlk ve Orta Dereceli Okullar ile Halk Eğitim Merkezi) 6 Şubat 2023 Pazartesi günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır. denildi.

Sözcü


ETİKETLER EngelliHamileİdari İzinKar TatiliOkul Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri