*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Üçüncü kardeş de böbrek bekliyor  (Okunma sayısı 281 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Üçüncü kardeş de böbrek bekliyor
« : Aralık 19, 2022, 04:24:15 ÖS »
Üçüncü kardeş de böbrek bekliyor



Antalya'nın Alanya İlçesi'nde üçü de böbrek hastası olan kardeşlerden Sevda ve Semra Gürkan böbrek nakli olurken, 21 yaşındaki Rahime Gürkan ise sağlığına kavuşacağı günü bekliyor.

Alanya'nın Kargıcak İlçesi'nde oturan Durali ve Asiye Gürkan çiftinin böbrek hastası üç kızından 17 yaşındaki Sevda Gürkan'a, 2009 yılında bir kadavradan alınan 2 böbrek nakledildi. Geçen 17 Aralık tarihinde ise beyin ölümü gerçekleşen adı açıklanmayan bir kadının yakınları tarafından bağışlanan böbrek, Akdeniz Üniversitesi Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakil Merkezi'nde 2 saat süren ameliyatla, Doç.Dr. Ayhan Dinçkan başkanlığındaki ekip tarafından 13 yaşındaki Semra Gürkan'a nakledildi. Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan Semra Gürkan, yıllardır özlemini duyduğu kana kana su içmenin keyfini çıkarıyor.
Semra'nın çok sağlıklı ve mutlu olduğunu, okula gitme heyecanı yaşadığını söyleyen Organ Nakil Koordinatörü Nilgün Keçecioğlu, "Semra'nın ablası Sevda Gürkan'a da kadavradan 2 böbrek aynı anda nakledilmişti. Üç kız kardeşten ikisine böbrek naklini başarıyla gerçekleştirdik. Rahime Gürkan'a da böbrek nakli için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.
Küçük ve ortanca kızının böbrek nakillerinden sonra sağlıklarına kavuştuğunu söyleyen anne Asiye Gürkan ise "Yavrularıma canımı vermek için yaptığım tüm girişimler olumsuz çıktı. 2 yıl önce nakil olan kızım Sevda liseye gidiyor. Semra da okuluna başlayabilecek. Ancak Rahime için aynı şeyleri söyleyemiyorum. Dualarımız onun da bir an önce sağlığına kavuşması için" diye konuştu.
En büyük kızının da bir an evvel sağlığına kavuşması için sabırsızlandığını belirten Asiye Gürkan, verici olmak için gönüllü olduğunu söylediğinde diyabet ve hipertansiyon hastası olduğunu öğrendiğini aktardı. Baba Durali Gürkan ise kan grubu uyuşmazlığı nedeniyle verici olamadığını dile getirdi. gunhaber.com.tr
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri