*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dünyanın İlk Engelsiz Atık Toplama Merkezi Üsküdar’da  (Okunma sayısı 302 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Dünyanın İlk Engelsiz Atık Toplama Merkezi Üsküdar’da
« : Aralık 12, 2022, 10:06:55 ÖS »
Dünyanın İlk Engelsiz Atık Toplama Merkezi Üsküdar’da



Dünya’da ilk defa Üsküdar Belediyesi tarafından hayata geçirilen görme engelli bireylere özel mobil atık getirme merkezini hizmete sundu. Görme engelli kişiler sesle tepki veren sensörler ile birlikte atıklarını hangi atık bölümüne attıklarını öğrenmiş olacaklar.
Beyaz, yeşil, kahverengi, kırmızı, gri, sarı ve mavi renkli kategorilere ayrılmış atık toplama konteyneri.

Mobil atık getirme merkezini Türkan Sabancı Görme Engelliler Orta Okulu’nda hizmete sunuldu.
Atık dönüşüm merkezinde bulunan atık bölümlerinde sesle tepki veren sensörler ve Braille alfabesi ile atık bölümlerini, görme engelli vatandaşlar öğrenmiş olacak. Topladığımız geri dönüşebilir atıklardan elde ettiğimiz gelirle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza giyecek, gıda ve barınma yardımı, öğrencilerimize kırtasiye, giyim ve burs imkânının karşılanması, engelli vatandaşlara gerekli ekipmanların temin edilmesini sağlayacağız.
Bu proje ile görme engelli bireylerin atık yönetiminin başından itibaren sürece dahil edilmesini hedefliyoruz.

Başkan Hilmi Türkmen atık merkezi önünde bulunuyor.

Başkanımız Hilmi Türkmen Engelsiz Atık Toplama Merkezi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Görme engelli vatandaşlarımızla ilgili bu proje sadece Türkiye’de değil dünyada da örneği olmayan bir proje. Gördüğünüz gibi atık ayrıştırma merkezi artık ayrıştırma konteynırı. Görme engelli vatandaşlarımız buraya geldiğinde bu konteynıra elinde diyelim ki cam var ya da bir karton kağıt çöp var ya da bir metal var bir ahşap çöp var, tabi görme engelli olduğu için normalde bunu hangi göze atacak bilemez. İşte biz bunu düşünerek bu gözlere sensörler yerleştirdik. O sensörlere doğru elindeki atığı yaklaştırdığında eğer atık cam ise cam tarafından ses gelecek cam gözü neresiyse oraya atacak. Bu sensörler sayesinde görme engelli vatandaşımız gelecek olan sese göre elinde ki çöpü ilgili kutucuğa atacak.” ifadelerini kullandı.

Görme engelli kadın metal atık bölümüne çöp atarken.

uskudar.bel.tr


 KATEGORİLER Foto GaleriHaberlerSosyal Sorumluluk
 ETİKETLER Atık MalzemeGörme EngelliHilmi TürkmenTürkan Sabancı Görme Engelliler Orta OkuluÜsküdar Belediyesi kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri