*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: BUYRUN GELİN  (Okunma sayısı 407 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
BUYRUN GELİN
« : Ekim 21, 2022, 03:10:43 ÖÖ »
BUYRUN GELİN

Yaz boyu hayal edip gidemediğim yerdeyim sonunda. Artık hava Ağustos'a göre daha serin. Bugünlerde sevgili denize girsem mi bilmem? Bu yıl da eskiden Ekim'de gelen ağrılarım Eylül'de başladı. Girmeye cesaretim yok velhasıl.
❗❗❗NOT:
Bu arada herkes tatildeyim sanıyor. Ben Bodrum'da yaşıyorum malum ve o denize bazı nedenlerden giremiyorum.
Buyrun siz gelin diye tanıtayım dedim.🤗☺️

BODRUM ENGELLİ PLAJI yani 👍ERİŞİLEBİLİR PLAJ !
Evet Bodrum Kumbahçe Plajı'nın engelliler için yapılan kısmındayım. Buranın daha uygun hale gelmesi için belirteceklerim için çok geç. Yoğun geçen 2021'im nedeniyle uğraşamadım ki. Seneye yapılacak bakım çalışmalarına bakalım.
Daha sonra yapacağım diğer paylaşımdaki videoda biraz anlattım eklenecekleri, Bağımsız Yaşam ve önemini.
Buraya sadece bir iki tane ufak ekleme gerekli.
Şu an tekerlekli sandalye kullanıcıları ve kanadyenle yürüyebilenler için hemen hemen uygun.
Görme engelliler içinse hissedilebilir takip bandı sadece asansör etrafında ve denize doğru var. Oysa yürüme yolunun her iki tarafına doğru olan girişlere doğru uzanabilirdi. Çünkü görme engelliler asansörden inmek zorunda değiller. Girişlerden de plaja girebilirler. Girecek kişi bağımsız yaşam eğitimi almamış ve takip yolunu izleyemiyorsa - bu çocuk, genç olabilir- , klavuz bir ip kullanılabilir. Ancak bu da engelsizler için geçişi zorlaştırır.( Neyse bu deneyimli ekip işi.) Yani çocuk için ebeveyn desteği gerekli.
Şanslıyız Bodrum merkezde engelli plajı var. Genel görünümü ve güzelliği burada paylaştım videoda görebilirsiniz
Diğer sahil ilçelerine duyurulur.
Bir de şunu belirtmek isterim. Sn. Mehmet Kızıltaş'ın düşüncesiyle, keşke "Engelsiz Plaj" yerine "Erişilebilir Plaj" dense. Algıyı düzeltmek ve evrensel tasarım adına uluslararası kabul edilen terimlere uymak zamanıdır.
Saygılarımla, iyi geceler. 🙏7.9.2021🤗🏊🤽🏖️

Tülin Erol

#Bağımsızyaşam
#Erişilebilirplaj
#Bodrum
#Evrenseltasarım
#Accessiblebeach

kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45