*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İşitme Engelli Milli Sporculara Müjde! “Deaflimpik” Tanımı Artık Yönetmelikte!  (Okunma sayısı 209 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İşitme Engelli Milli Sporculara Müjde! “Deaflimpik” Tanımı Artık Yönetmelikte!



İlgili yönetmeliklerde “Deaflimpik” kelimesi geçmediği için derece almış işitme engelli milli sporcularımız sınavsız olarak beden öğretmenliğine atanamamaktaydı.

Geçtiğimiz mart ayında Engelli Hakları İzleme Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne yaptığımız idari başvurular ile yönetmelik değişikliği talep etmiş, “deaflimpik” ibaresi eklenmesini istemiştik. Bu başvurularımızdan sonra 2 Ekim 2022 tarih ve 31971 sayılı resmî gazetede yönetmelik değişikliği yayınlanmıştır.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/10/20221002-5.pdf

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 6146) ile söz konusu şartları taşıyanlar için Gençlik ve Spor Bakanlığının açık bulunan sportif eğitim uzmanı ve antrenörlük kadroları ile Milli Eğitim Bakanlığının beden eğitimi öğretmeni kadrolarına atanmalarda Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik hükümleri uygulanmayacağı belirtilmiş olup bu şartlar arasında talep ettiğimiz “Deaflimpik” ifadesi-şartı da yer almıştır. Milli sporcularımız için hak kazanmış olmaktan dolayı mutluyuz. Sağır-işitme kayıplı milli sporcularımıza ve camiamıza hayırlı olmasını diliyoruz.

İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği


 KATEGORİLER Engelli HaklarıHaberler
 ETİKETLER Deaflympicsİşitme Engelliİşitme Engelliler ve Aileleri DerneğiÖğretmenYönetmelik Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45