*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bursa İŞKUR Hibe Desteği İçin Başvuruları Başlattı  (Okunma sayısı 407 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Bursa İŞKUR Hibe Desteği İçin Başvuruları Başlattı
« : Kasım 14, 2021, 03:07:16 ÖS »
Bursa İŞKUR Hibe Desteği İçin Başvuruları Başlattı



İŞKUR bünyesinde hayata geçirilen Engelli Hibe Desteği projesi ile engelli ve eski hükümlü bireylerin girişimci olarak iş hayatına katılmalarına katkı sağladıklarını belirten İŞKUR Çalışma ve İş Kurumu Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, hibe desteği için başvuruların başladığını söyledi.

İŞKUR Türkiye İş Kurumu, hayata geçirdiği Engelli Hibe Desteği Projesi ile engelli ve eski hükümlülerin istihdam edilmeleri ve ekonomiye katkı sunmalarını sağlıyor. Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan İşkur Çalışma ve İş Kurumu Bursa İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, yılda 2 kez gerçekleştirilen projenin 2’inci etabının 9 Kasım’da başladığını belirtti. Özellikle engelli ve eski hükümlülerin işgücüne katılmaları noktasında belirli sıkıntılar yaşadıklarını belirten Türkmen,”Kurumumuz engelli ve hükümlülerin iş hayatına katılmaları noktasında yaşadıkları sıkıntıları aşmak için Engelli Hibe Desteği projesi ile istihdam edilmelerine imkan sunuyor. Bu proje ile bireylerimizin girişimci olarak kendi kazançlarını sağlamasını amaçlıyoruz” dedi.

3 YIL ŞARTIYLA 65 BİN TL

Proje için gerekli kriterlerden bahseden Türkmen, “İş gücü kaybı en az yüzde 40 olan ve “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen, 18 yaşını tamamlamış, emekli olmayan, girişimcilik sertifkası bulunan, herhangi bir kuruma borcu olmayan ve kuracağı işin özelliğine göre sertifikası bulunan kişiler başvuruda bulunabilir” dedi. Türkmen eski hükümlüler için de benzer şartlar haricinde eski hükümlü belgesi ve kuruma kaydının olmasının yeterli olduğunu söyledi. Başvuru sonrasında gerekli teknik değerlendirmelerin yapıldığını aktaran Türkmen, “Destek projesi ile hayata geçirilecek işletmenin 3 yıl faaliyette bulunması şartıyla engelliler için kuruluş işlemleri, işletme gideri ve kuruluş (demirbaş) desteği olmak üzere 65 bin TL hibe desteği veriyoruz. Eski hükümlüler için ise 53 bin 600 TL demirbaş desteği sağlıyoruz” dedi. Hibe desteğinden faydalanmak isteyen engelli bireylerin 3 Aralık 2021 tarihine kadar e-devlet üzerinden, eski hükümlülerin ise Denetimli Serbestlik Müdürlükleri’ne mesai bitimine kadar başvurabileceklerini belirten Türkmen, detaylı bilgi almak isteyenlerin Bursa İl Müdürlüğü’ne başvurabileceklerini söyledi.

bursahakimiyet.com.tr


ETİKETLER BursaEngelliEngelli HibeEngelli İstihdamıİŞKURMüdür Feyzullah Eren Türkmen Her şeyin ters gidiyor gibi göründüğü zamanlarda güçlü olmak gerektiğine inanıyorum ben mutlu kızların en güzel kızlar olduğuna inanıyorum yarının başka bir gün olduğuna inanıyorum ve mucizelere inanıyorum bu aralar tek takıldığıma bakmayın, aslında üç kişiyim; ben, keyfim ve kahyası kayseri melikgazi kocasinan büyükşehir
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri