*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’nin İlk Engelli Belediye Başkanı Hançerli Projelerini DW Türkçe’ye Anlat  (Okunma sayısı 453 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Türkiye’nin İlk Engelli Belediye Başkanı Hançerli Projelerini DW Türkçe’ye Anlattı



İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Türkiye’nin ilk engelli belediye başkanı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Hançerli, henüz 18 yaşındayken geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybetti. Bu talihsiz kaza Hançerli’nin hayatında dönüm noktası oldu.

Üniversitede muhasebe bölümünü kazanmışken yeniden sınava girip hukuk okudu. Avukatlık mesleğinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşlarında 25 yıl yöneticilik yaptı. Türkiye Sakatlar Derneği’nde Genel Başkan Yardımcılığı görevini ve engellilerin çatı örgütü olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nda hukuktan sorumlu genel sekreterlik görevini yürüttü.

2009’da aktif siyasete giren Hançerli, sivil toplum kuruluşlarında olduğu gibi ve siyasette de yaşamda öncelik verdiği konular üzerine çalışıyor.

Türkiye’nin en önemli sorununun eşitlik ve adalet olduğunu belirten Hançerli, engelli, yaşlı, çocuk ve yoksullar gibi dezavantajlı gruplar için projeler üretiyor.

Turan Hançerli, hayat hikayesini, neden siyasete girdiğini ve göreve geldiği tarihten itibaren geçen 1,5 yıllık sürede hayata geçirdiği projelerini DW Türkçe’ye anlattı.

DW Türkçe



Etiketler : mı hiç bir tarafını acıttın mı diyesim var bu zihniyetteki yerel yönetimde bulunan kocasinan yöneticilere engelliler için yapılan her şey eksik yapılmakta yol kaldırımlar daha birçok şey kayseri
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri