*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: SGK 13 Yıldır Ortopedik Protez ve Ortezlerin Ücretlerini Güncellemiyor  (Okunma sayısı 741 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
SGK 13 Yıldır Ortopedik Protez ve Ortezlerin Ücretlerini Güncellemiyor



13 yıldır SGK Ortopedik protez ve ortezlerin bakım ve yenileme ücretlerini güncellememektedir, bu zaman zarfında döviz kurlarındaki artışı göz önüne almaksızın 2007 yılındaki SUT (Sağlık Uygulama Tebliği) fiyat listesini baz almak olduğunu belirten Türkiye Engelliler Derneği Genel Başkanı Sayın Şükrü BOYRAZ SUT fiyatlarında olmayan artış ve mevcut sıkıntıları gündeme tekrar taşıdı.

BOYRAZ, SGK bir protezin yenilenmesi için 5 yıl, tamir edilebilmesi için de 2 yıl kullanım süresini dolması gerekiyor. SGK günümüz şartlarında tamiri için 2.000 TL’ye yapılabilecek bir tamir için SGK’nın 440 TL gibi küçük bir rakam ödediğini, üstelik bu 440 TL’yi geri alabilmek için isee 200 TL ücret ödeyerek Sağılık Kurul Raporunun alınması ve SGK ya iletilmesinin gerektiğini belirtiyor.

BOYRAZ, 2005’den önce tamamı ödenen Ortopedik Protez ve Ortezler için bugün 5.000 TL’lik Diz Altı Protezi için SGK 1.072 TL, 10.000 TL’lik Diz Üstü Protezi için 2.676 TL, Felçli hastaların kullanmak zorunda olduğu 7.000 TL’lik Uzun Yürüme Ortezi (KAFO) için 1.294 TL gibi çok küçük kısmına ödeme yapıyor. Üstelik bu ödediği miktardan emeklilerden %10 çalışanlardan ise %20’lik Katkı Payı Kesinti yaparak eksik ödeme yapıyor.

Kaybolan bir uzvun yerine gelmesinin imkânın olmadığını ancak insani hakkımızı istiyoruz diyerek engellilerin sesi olarak sözlerine devam eden Şükrü BOYRAZ, 2007 yılından beri güncellenmeyen, geri ödeme fiyatlarının gözden geçirilmesini, geri ödeme fiyatlarının günümüz şartlarına güncellenmesini istiyor.

Protez Ortez sektörümüzü de yakinen ilgilendiren bir durum olan, 13 yıldır Ortopedik Protez ve Ortezlerinin bakım ve yenileme ücretlerini güncellememesi, döviz kuru ve maliyet giderlerindeki artış göz önüne alınmadan, 2007 yılından bu yana güncellenmemiş fiyatlardan kaynaklı engellilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Türkiye Engelliler Derneği Genel Başkanı Sayın Şükrü BOYRAZ’ın söylediklerine katılmamak mümkün değildir.

''13 yıldır Ortopedik Protez ve Ortezlerinin bakım ve yenileme ücretlerini güncellememesi, döviz kurlarına bağılı artan protez ortez maliyet fiyatları, asgari ücret ve işletme giderlerindeki artışlar ile protez ortez sektör profesyonellerimiz de zor durumda olduğu yakinen yaşamakta ve bilmekteyiz.

Şahsım adına belirtmek isterim ki; engelli vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet vermek, aynı zamanda bu hizmeti veren meslek profesyonellerimizin de daha iyi şartlarla hizmet sunmasını etkileyecektir.

Yine bir Protez Ortez eğitimcisi olarak belirtmek isterim ki; SUT fiyatlarının güncellenme ile meslektaşlarım, yeni mezun öğrencilerimizin bünyelerinde çalışabilecekleri bir kadro oluşturacaklarına inancım sonsuzdur.''

17.02.2020 - FOX Ana Haber



Etiketler : unutma hayatta hep olduğun kadar varsın.Kralicesi david eddings belgariad kehanetin oyuncagi belgariad efsuncunun son oyunu kayseri melikgazi büyükşehir belgariad sihirbazin tuzagi