*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Kişilere Bakan Aile ve Bakıcılara Eğitim  (Okunma sayısı 497 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Engelli Kişilere Bakan Aile ve Bakıcılara Eğitim
« : Ekim 07, 2019, 08:16:49 ÖS »
Engelli Kişilere Bakan Aile ve Bakıcılara Eğitim



Başkan Erdoğan’ın talimatıyla engelli kişilere bakan aile ve bakıcılara eğitim verilecek. Eğitimler MEB koordinasyonunda sağlanacak.

Toplumsal duyarlılık ve tepkinin gün geçtikçe arttığı engelli bireylere yönelik ihmal ve istismara karşı topyekûn bilinçlendirme kampanyası başlatılıyor. Talimat, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi.

TOPLUMSAL KAMPANYA

Başkan Erdoğan’ın zihinsel engelli bireylerin korunması için ailelere yönelik bilinçlendirme eğitimleri ve kapsamlı bir toplumsal kampanyanın başlatılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtmesi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kolları sıvadı. MEB’e bağlı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü halihazırda 993 adet halk eğitim merkezi ve 24 tane olgunlaşma enstitüsü üzerinden yaygın eğitim kapsamında pek çok kurs açarak eğitimlerini sürdürüyor. Engelli bireylerin ihmal ve istismardan korunması için verilecek kurslar da yine halk eğitim merkezlerinde düzenlenecek.

MAHREMİYET ANLATILACAK

Eğitimler engelli aileleri ve bakıcılara başta olmak üzere bu alanda kendisini eğitmek isteyen tüm vatandaşlara yönelik düzenlenecek. Mahremiyet eğitiminin de özellikle zihinsel engelli bireylerde nasıl verilebileceği anlatılan konular arasında yer alacak.

07.10.2019 - Akşam


Etiketler : taze taze buğusu üstünde artık görünen engelli suzan işte o zamanlar izin günü ailece gezerdik O gün de yolda kasılıp artık gidemeyince kaldım  oturduk meydanda ah kadın niye almadın
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri