*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakan Selçuk, "Büyük Darülaceze Aile Buluşması"na Katıldı  (Okunma sayısı 614 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bakan Selçuk, "Büyük Darülaceze Aile Buluşması"na Katıldı



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Darülaceze Başkanlığı tarafından İstanbul’da düzenlenen "Büyük Darülaceze Aile Buluşması"na katıldı.

Bakan Selçuk programda yaptığı konuşmada "Engelsiz yaşam merkezleri, gençlik ve aile merkezleri, sosyal yardım ve hizmet uygulamalarımızla beraber alışılmışın dışında bir sosyal hizmet üretiyoruz." dedi.

“Bizi Bir Arada Tutan Sevgidir”

Darülacaze'nin köklü bir kurum olarak dünyaya örnek olduğunu, iyilik prensipleri çerçevesinde 1895'ten bu yana faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Zehra Zümrüt Selçuk, "İyilik, bize tevdi edilen en büyük emanet, kalplerimizin şifası. Yüce Rabbimiz, 'Allah iyilik edenleri sever.' diyor. İyilik ve yardımlaşmayı değerli kılan yegane kavram ise sevgidir. Bugün bizi bir arada tutan da sevgidir. Yaratılanı yaratandan dolayı seviyoruz. Bu anlayışla hareket ediyoruz. 'Allah bizi yetim ve öksüzlere, yolda kalmışlara, kimsesizlere memur eylesin.' diyoruz. Yetimi sevindirmek, dünyanın en büyük saadeti. Biz de yönetim anlayışımıza bunu yerleştirdik. Her zaman hakkın ve adaletin yanında yer aldık. Ülkemiz de beşeri kalkınmada, insani yardımlarda bugün dünyada ilk sıralarda yer almaktadır." diye konuştu.

“Milletimize Hizmet, Hem Gönül Hem Nasip İşi”

Bakan Selçuk, hizmetleri artırarak gönülleri kazanmaya devam etmek istediklerinin altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde birçok ilke imza attığını aktaran Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Biz burayı hem Abdülhamid Han’dan gelen bir emanet hem de saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ihtimam gösterdiği bir kurum olarak, bu noktadan daha da ileri bir noktaya götürmek istiyoruz. Milletimize hizmet, hem gönül hem nasip işi diyoruz."

"Darülaceze'de Her Vatandaşın Bir Tuğlası Olmalı"

Darülaceze İdare Meclisi Üyesi Bilal Erdoğan da Darülaceze'nin faaliyetlerinden bahsederek, kurumun önemine işaret etti.

Bilal Erdoğan Darülaceze’ye herkesin yardım etmesi gerektiğini dile getirerek, "Burada her vatandaşımızın bir tuğlası olmalı. 1895’e mesaj at kampanyasını önemsiyoruz. Bunu da çok açık söyleyeceğim. Belki haber değeri taşıyacak ama ben sizinle paylaşmak için söylüyorum. Millet, Türkiye’nin en zengin adamının başına geçtiği kulübe 20 lirasını veriyor, milyonlarca dolara yabancı futbolcu transferi yapılsın diye. Yazıktır, günahtır. Gelin Darülaceze’nin Sosyal Hizmet Şehri projesine 20 liramızı verelim." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Darülaceze'yi küçüklüğünden beri ziyaret ettiğini, sakinlere hediyeler verdiğini ve sohbet ettiklerini anlattı.

Programa AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de katıldı.

19.06.2019 - ailevecalisma.gov.tr