*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çalışanlara Verilen Destek Maaş Tutarı 25 Kat Arttı  (Okunma sayısı 441 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Çalışanlara Verilen Destek Maaş Tutarı 25 Kat Arttı



Korumalı işyerlerine Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinden yaklaşık 490 lira destek sağlanıyor. Kalkınmada öncelikli illerde bulunan korumalı işyerlerinde destek tutarı yüzde 29 artarak yaklaşık 600 liraya ulaşıyor. Yüzde 75'lik engelli işçi sayısının üstüne çıkan işyerinde ekstra yüzde 20 artışla yaklaşık 700 lira ücret desteği veriliyor. Yüzde 60 hibe oranında en fazla 150 bin liraya kadar kuruluş sermayesi olarak makine, donanım, demirbaş ve bunlara ait sarf malzemesi giderleri karşılanabiliyor.

813 PROJE ÖNERİSİ GELDİ

Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen cezaları kullanmaya yetkili Komisyon yılda iki kez İŞKUR başkanlığında toplanıyor. Komisyonda engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmaları, engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojileri ile engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanması ve bu gibi amaçlara yönelik projeler değerlendirilerek karara bağlanıyor. Toplantıda 813 proje dosyası değerlendirildi. Engellilere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon, korumalı işyeri desteği, engellinin istihdamını sağlayacak destek teknolojileri, engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler değerlendirildi.

07.05.2019 - Sabah



Etiketler : KAYSERİ TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ KAYSERİ BEDENSEL ENGELLİLER DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBESİ KAYSERİ ÖZÜRLÜLERİ BİRLEŞTİRME DERNEĞİ ENGELLİ ÇOCUKLARI YETİŞTİRME