*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kritik Otizm Müdahale Hizmet Merkezi Kurulması İçin EYHGM Harekete Geçti  (Okunma sayısı 429 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
“Kritik Otizm Müdahale Hizmet Merkezi” Kurulması İçin EYHGM Harekete Geçti



Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen “Otizmli Bireylere Yönelik Kritik Müdahale Merkezi” toplantısında; ağır otizmli bireylere yönelik akut dönemde multidisipliner bir ekip anlayışıyla müdahale yöntemlerinin uygulandığı “kritik müdahale merkezi” olarak isimlendirilebilecek bir yapıya ihtiyaç bulunduğu ve bunun için ilgili tarafların koordineli çalışacağı seri toplantıların düzenlenmesine karar verildi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Orhan KOÇ; otizmli bireylere yönelik bakım hizmetleri, ağır düzeyde otizmli bireyler için kritik müdahalenin önemi ve kritik müdahale yapılabilecek yeni bir mekanizmanın oluşturulabilmesi açısından yapılabilecek çalışmalar kapsamında, Otizm Eylem Planı çerçevesinde pilot uygulama olması hedeflenen, ajite veya terminal durumdaki ağır otizmlilerle ilgilenecek,  geçici süre ile tıbbi müdahalenin ve bakımını yapılacağı ve akabinde ailelere sunulacak sosyal hizmet tedbirlerinin belirleneceği “Kritik Otizm Müdahale Hizmet Merkezi” kurulmasının önemine değindi.

Toplantıda Kritik Otizm Müdahale Hizmet Merkezi” kurulması sürecinde Merkeze; başvurunun nasıl yapılacağı, Sağlık kurulu raporu ve ağır engelli olma durumu, Merkeze kabul kriterleri, Merkezlerde kimlerin görev alacağı, hangi hizmetlerin yürütüleceği, kurumlararası koordinasyonun nasıl sağlanacağı gibi hususlar ele alındı. Eğitim Rehabilitasyon ve Sosyal Hayata Katılım Dairesi Başkanlığının bu konuda gerekli çalışmaları yapması kararlaştırıldı.

Toplantıda bu alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü/Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü/Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nden yetkililer katıldı.

08.03.2019 - eyh.aile.gov.tr



Etiketler : MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ KAYSERİ ORTOPEDİK ÖZÜRLÜLER YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANLIĞI KAYSERİ ATATÜRK BUL. ŞEYH İSMAİL RUMİ İŞHANI NO:71 KAYSERİ MERKEZ