*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocuğu Var Diye Lojmandan Çıkarmak da ne  (Okunma sayısı 785 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Çocuğu Var Diye Lojmandan Çıkarmak da ne
« : Ocak 17, 2019, 11:52:57 ÖÖ »
Engelli Çocuğu Var Diye Lojmandan Çıkarmak da ne



CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, engelli çocuğu nedeniyle TEİAŞ 11. Bölge Müdürlüğü’ne ait lojmanlardan çıkartılmak istenen vatandaşın dramını meclise taşıdı.

AKP’li yetkililere ve Bölge Müdürüne seslenen Arık, “Zekeriya Şerefoğlu'nun lojmandan çıkartılmasının nedeni: Özgül öğrenme güçlüğü olan oğlunun top oynarken cam kırması, komşunun oğlunun bisikletine binmesi, çocukların birbiriyle kavga etmesi. Ben buradan Zekeriya Şerefoğlu'nu lojmandan atan bölge müdürüne seslenmek istiyorum: Siz hiç çocuk olmadınız mı sayın müdür?”

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, TBMM’de görüşülmekte olan 37 Sıra Sayılı Kanun Teklifi üzerinde söz aldı.

TEİAŞ 11. Bölge Müdürlüğü lojmanlarında oturan Zekeriya Şerefoğlu isimli vatandaşın engelli oğlu nedeniyle lojmandan çıkartıldığını belirten Arık, “Hani, sık sık, yeni bir devlet kurulmuşçasına, ‘yeni ve eski Türkiye’ kıyaslamasını yapıyorsunuz ya, ben size AKP'nin yeni Türkiye'sinde Kayseri'de bir vatandaşımızın yaşadığı dramı anlatmak istiyorum. Zekeriya Şerefoğlu ‘özgül öğrenme güçlüğü’ tanısı almış evladıyla birlikte TEİAŞ 11. Bölge Müdürlüğü lojmanlarında yaşıyor bu vatandaş. Çocuğunun engelli raporu bu. ‘Özgül öğrenme güçlüğü’ almış. Zekeriya Şerefoğlu, engelli çocuğu olduğu için, resmî yazıyla, oturduğu devlete ait lojmandan çıkarılıyor. Evet, yanlış duymadınız, bir kez daha tekrarlıyorum: Zekeriya Şerefoğlu isimli vatandaşımız, oturduğu lojmandan, hem de resmî yazıyla kovuluyor. İşte, devletin resmî yazısı da, kovduğu yazı da bu sayın milletvekilleri. İşte, AKP'nin yeni Türkiye'si bu, AKP'nin yeni Türkiye'si Zekeriya Şerefoğlu. Bu topraklar, Mevlâna'nın, Hacı Bektaş-ı Veli'nin, Yunus Emre'nin, Atatürk'ün sevgi tohumlarıyla yoğurulmuş topraklar. Bu topraklarda AKP'den önce, sizden önce hoşgörü vardı, komşuluk vardı, anlayış vardı, kutuplaşma yoktu, ötekileştirme yoktu, yok sayma yoktu. İnsanlar birbirlerine yardım etmeyi, müşküllerini gidermeyi görev bilirlerdi.

Şimdi, empati yapmanızı istiyorum sayın milletvekilleri: Yuvanızdan engelli çocuğunuz nedeniyle çıkartılmanız durumunda siz olsanız ne yaparsınız? Devleti, vicdanı, hayatı sorgulamaz mısınız? Eminim ki sorgulayacaksınız. Bu vatandaşımızın çocuğu ‘özgül öğrenme güçlüğü’ tanısı almış bir çocuk. Belki birazdan çıkıp engelliler için neler yaptığınızı, kaç lira harcadığınızı açıklayacaksınız ama yaşadığımız gerçek Zekeriya Şerefoğlu'nun yaşadığı gerçek. Zekeriya Şerefoğlu'nun lojmandan çıkartılmasının nedeni: Özgül öğrenme güçlüğü olan oğlunun top oynarken cam kırması, komşunun oğlunun bisikletine binmesi, çocukların birbiriyle kavga etmesi. Ben buradan Zekeriya Şerefoğlu'nu lojmandan atan bölge müdürüne seslenmek istiyorum: Siz hiç çocuk olmadınız mı sayın müdür? Siz hiç arkadaşınızın bisikletine binip, çektiğiniz topla cam kırmadınız mı? Siz hiç sudan sebeplerle yaşıtlarınızla kavga edip beş dakika sonra barışmadınız mı? Bu zalimlik, bu hoşgörüsüzlük, bu vicdansızlık niye? Buradan ilgililere sesleniyorum: Yaşanan bu mağduriyeti derhâl giderin” diye konuştu.

17.01.2019 - gercekgundem.com


anahtar Kelime: vergisi ödenmemesi gerekmektedir bir başka ifadeyle bu karar gereği ödemiş olduğum verginin tarafıma iadesi gerekmektedir iş bu nedenle ödemiş olduğum TL katma değer