*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilerin Tekerlekli Sandalye İşitme Cihazı Gibi Giderlerini SGK Ödüyor mu?  (Okunma sayısı 714 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilerin Tekerlekli Sandalye İşitme Cihazı Gibi Giderlerini SGK Ödüyor mu?



Sigortalı olmayan ve maddi durumu yetersiz olan engelli vatandaşların tekerlekli sandalye, işitme cihazı ya da diğer yardımcı araç gereçleri ile ilgili giderlerinin devlet tarafından karşılanıp karşılanmadığı sorusunun cevabı merak ediliyor. Tedavi giderlerini kendi imkanları ile karşılayamayan engelli vatandaşların durumu ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal güvenlik kapsamı içinde yer almayan ve maddi durumu kötü olan engelli vatandaşların, engellilik durumlarıyla ilgili giderlerinin nasıl karşılanacağı sorusu, engelliler ve engelli yakınları tarafından en çok merak edilen konuların başında geliyor. İşte cevaplar...

ENGELLİ BİREYLERİN TEDAVİ GİDERLERİ NASIL KARŞILANMAKTADIR?

Herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşunun güvencesi altında olmayan ve yeterli ödeme gücü bulunmayan engelli bireyler GSS uygulamasından faydalanmaktadır. Bu kapsamda tedavi, muayene, ilaç, tetkik, diş tedavisi ve ortez:protez ihtiyaçları temin edilmektedir.

SOSYAL GÜVENCESİ OLMAYANLAR ORTOPEDİK VE DİĞER YARDIMCI ARAÇ VE GEREÇLERİ NASIL ALABİLİR?

Ortopedik ve Diğer Yardımcı Araç ve Gereçler  SGK tarafından karşılanmaktadır. SGK'ya başvuruda bulunabilir.

TEKERLEKLİ SANDALYENİN BEDELİNİ KİM ÖDER?

Tekerlekli sandalyenin giderleri SGK tarafından karşılanmaktadır.

İŞİTME CİHAZININ BEDELİNİ KİM ÖDER?

Sosyal Güvenlik Kurumu  Sağlık Uygulama Talimatı gereğince ödeme yapılır. Cihazların ödenmeyen kısımları olmama halinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından sağlanması Valilik ve Kaymakamlıklardan talep edilebilir.

HASTA ALT BEZİNİN BEDELİ ÖDENİYOR MU?

Hastalığı nedeniyle “mesane veya rektum” kontrolü olmadığının (çocuklar için en az iki yaşını tamamlamış olmak kaydı ile) ve hasta altı bezi kullanması gerektiğinin belirtildiği uzman hekim raporuna dayanılarak reçete düzenlenmesi halinde ihtiyaca binaen kullanılması öngörülen hasta alt bezine ait fatura bedelleri birer aylık devreler halinde Sosyal Güvenlik Kurumunca ödenir.

15.01.2019 - gazetevatan.com


Etiketler : KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ BÜYÜKYÜREĞİL KÖYÜ EĞİTİM KÜLTÜR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ BÜYÜKTORAMAN KASABASI CAMİ YAPTIRMA VE YAŞATMA