*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TBMM'ye Sunulan Tasarıda Bakım Ücretlerinde Değişiklik Yapılacak  (Okunma sayısı 940 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TBMM'ye Sunulan Tasarıda Bakım Ücretlerinde Değişiklik Yapılacak



Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan ve vergi kanunlarında bazı değişiklikleri öngören tasarıda engellilerin bakım ücretlerinin belirlenmesinde şekil değişikliğine gidildi.

Bundan sonra ücretlerin belirlenmesini 2 Bakanlığa ait Bakanlar yapacaklar.

Maliye ve Aile Bakanları Ücretlendirme Yapacak

Yapılan düzenleme ile engelli bakım ücretlerini yetkilendirme işi bundan sonra Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yapılacak.

Eski sistemde, engelliler evde bakım ücretleri memur maaşları ile orantılı olarak ayarlanıyordu. Ancak yapılan yeni sistemde hem memur maaşlarına göre artış olabilecek, hem sabit tutulabilecek, ayrıca memur zammı olmadan da engelli bakım ücretlerinde artış olabilecek. Bu artış Maliye Bakanı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı tarafından gerçekleştirilecek.

Eski Düzenleme

"...Bakıma ihtiyacı olan engellilere özel bakım merkezlerinde sunulacak bakım hizmetinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı, (20.000) gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutardan fazla olamaz. Bakıma ihtiyacı olan engellinin evde bakımına destek için ise (10.000) gösterge rakamı ile memur aylık katsayısının çarpımı sonucu bulunacak tutar kadar aylık sosyal yardım yapılır..."

Yeni Düzenleme

"....Bakıma ihtiyacı olan engellilere özel bakım merkezlerinde sunulacak bakım hizmetlerinin karşılığı olarak belirlenecek kişi başına aylık bakım ücreti tutarı ile bakıma ihtiyacı olan engellinin evde bakımına destek için verilecek aylık Sosyal yardım tutarı her yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı tarafından müştereken belirlenir..."

01.10.2017 - kamupersoneli.net



Anahtar Kelimeler : yazılır sizin gibi listede olanlar içerisinde doku uyumu bulunan kişilerin vericileri karşılıklı olarak böbrek verir. Yani sizin vericiniz karşı tarafın hastasına, karşı tarafın yakını da size