*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: TBMM Engelli Öğrencilerin Servislerine Yönelik Yolsuzluğa El Koydu  (Okunma sayısı 836 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
TBMM Engelli Öğrencilerin Servislerine Yönelik Yolsuzluğa El Koydu



Fazlı Akbaba, TBMM’ye başvurarak engelli öğrencileri taşıma hizmeti için yapılan ihalede usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Soruşturma açıldı, ancak herhangi bir işleme gerek görülmedi.

Okul servislerine yönelik skandallar tartışılırken, TBMM, engelli öğrencilerin servislerine yönelik ihaledeki yolsuzluğa el koydu. Kahramanmaraş’ta yaşayan Fazlı Akbaba, TBMM’ye başvurarak engelli öğrencileri taşıma hizmeti için yapılan ihalede usulsüzlük yapıldığını iddia etti. Dilekçe Komisyonu, başvuruyu işleme alarak konusu Kahramanmaraş Valiliği’ne sordu. 4 Ağustos 2017’de TBMM’ye resmi yanıt gönderen valilik, soruşturma açıldığını belirterek, şunları kaydetti:

J PLAKA İSTEYİP İPTAL ETTİLER: Akbaba’ya ait 22/11/2016 tarihli dilekçede; özel eğitim engelli öğrencileri taşıma işinin 2014-2015 yıllarında kendilerinde olduğu, S plakalı araçlarla eksiksiz olarak bu işi yapmakta iken, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ‘bu iş bir tek J plakalı araçlarla yapılacak’ diyerek işlerini feshederek firmalarını maddi zarara uğrattığı.

KİŞİYE ÖZEL İHALE: Bu yıl itibarıyla tekelleştirilerek yapılan ihalenin formalite olduğu, bir kişiye özel olarak çıkarıldığı.

GİTMEYEN ARACA YEVMİYE: Araçların üçte birinin hiçbir şekilde gitmediği, giden araçların da hepsine yevmiye yazıldığı, hiçbir şekilde denetimin yapılmadığı.

İŞLEME GEREK YOK: Okul müdürlerinin idare ettiği J plakalı araçlarla ücretli öğrencilerle engelli öğrencilerin birlikte taşındığı, okul saatlerine riayet etmedikleri, yarım saat bir saat rota verdikleri, denetimin olmadığından dolayı bunlara müsamaha edildiği, taşımayı yapan tüm firmalar tarafından bunun tamamen bilindiği, devletin milyonlarca lira zarara uğradığı tahkikat edilmiş ve herhangi bir işleme gerek olmadığı görülmüştür.

Mahkemeye gidildi

Milliyet’in ulaştığı Akbaba, konunun mahkemeye taşındığını belirterek, şunları söyledi:

“Girişimlerimizden sonuç alamadık. 2017 ihalesi 2 milyon TL’ye ihale edildi ve bir şirket aldı. Sonra ihale iptal edildi ve bu kez 2 milyon 400 bin TL’ye ikiye bölünerek iki firmaya verildi. 400 bin TL zarar var. Okul yönetimleri ve ilgililerin ceplerine komisyon gidiyor. 100 milyarı aşıyor bu. Biz de 2015’te benzer şekilde mağdur edildik. Aldığımız ihaleyi iptal edip başkasına verdiler. Yargıya gidildi. Ama bir şekilde üstü kapatılıyor.”

28.09.2017 - Milliyet



Anahtar Kelimeler : HAYAT SEN NE KADAR YALANCILARLA, NE DÜZENBAZLARLA KARŞILAŞTIRIRSAN KARŞILAŞTIR, BEN PES ETMEDEN DEVAM EDECEĞİM ÖMRÜM OLDUKCA.