*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Akdeniz Belediyesi’nin Yaşlı Bakım Hizmeti Vatandaşa Ulaştı  (Okunma sayısı 895 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Akdeniz Belediyesi’nin Yaşlı Bakım Hizmeti Vatandaşa Ulaştı



Akdeniz Belediyesi'nin, ilerleyen yaşları nedeniyle hareket kısıtlılığı yaşayan ve bu nedenle kişisel bakım, ev temizliği gibi ihtiyaçlarını karşılayamayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik evde bakım hizmetinin, 30 mahallede 200 vatandaşa ulaştığı bildirildi.

Akdeniz Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, yaşlılara evde bakım hizmeti Kadın ve Aile Müdürlüğüne yapılan müracaatlar ve müdürlüğün mahallelerde muhtarların da yardımını alarak başlattığı kapsamlı araştırma ile başlıyor. İlçe sınırları içinde ikamet eden ve gerçekten bu hizmete ihtiyacı olan 65 yaş üstü yaşlılar tespit edildikten sonra ekiplerce, ikamet adresi ziyaret edilerek vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetler tespit ediliyor. Yapılan tespit sırasında Kadın ve Aile Müdürlüğü görevlileri, yaşlı vatandaşa rehberlik ve danışmanlık hizmeti de vererek, bakacak kimsesi olup olmadığı, huzurevine yerleşip yerleşmek istemediği, yaşlı ya da engelli maaşı alıp almadığı gibi sorular yönelterek alınan yanıtlar doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlarla bağlantı kuruyor ve yaşlı vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyor.

"Yaşlı ve engelli hizmetimizle vatandaşlarımıza ailesi kadar yakın olmaya çalışıyoruz"

Akdeniz Belediye Başkanı Muhattin Pamuk, yardıma ihtiyaç duyan yaşlı ve engelli vatandaşların ailesi gibi olduklarını belirterek, "Belediyemiz Kadın ve Aile Müdürlüğü çalışanları, yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza evlerinin temizliği ve kişisel bakımlarını yapmalarının yanı sıra hastanede muayene olmaları için yardımcı oluyorlar. Hastanede muayene olacak olan yardıma muhtaç vatandaşlarımızı araç ile evlerinden alıp hastaneye götüren ve burada muayeneleri bitene kadar yanlarından ayrılmayan ekiplerimiz, bütün işlemler tamamlandıktan sonra da evlerine geri bırakıyor. Şu ana kadar ilçemizde 200 eve ulaşan yaşlı bakım hizmeti projemizi, 500 eve ulaştırmayı hedefliyoruz" dedi.

06.09.2017 - İHA



Anahtar Kelimeler : okurken göz yaşlarına artık hakim olamıyordu Aradan yıllar geçti. O mektup hala oğlanın cebinde. Ne zaman bir olay olsa ne zaman üzülse mektubu açar ve yazanları okur üzülmemek