*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Bakım Merkezi Yaşanan Olaylarla Müfettiş Kıskacında!  (Okunma sayısı 806 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Bakım Merkezi Yaşanan Olaylarla Müfettiş Kıskacında!



Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Özel İlgi Engelli Bakım Merkezi’nde yaşanan “vahşet” olaylarına ilişkin yaptığımız haberin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, iddialara araştırmak amacıyla iki müfettiş gönderdi.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2012 yılından beri Özel İlgi Engelli Bakım Merkezi’nde yaşanan “vahşet” olaylarına ilişkin yaptığımız haber ses getirdi. Haberimizin yayınlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, iddiaları araştırmak için 2 müfettiş görevlendirdi. Diyarbakır’a gelen müfettişler, Özel İlgi Engelli Bakım Merkezi’nde incelemelerde bulunuyor.

Öte yandan haberimizin yayınlanmasının ardından yeteri kadar denetim yapmadığı yönünde eleştirilen Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü de denetimlerini sıklaştırdı. Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, haberimizin yayınlanmasının ardından her gün sabah mesaisinin başlamasıyla başladıkları denetimlerini mesainin bitmesi ile sonlandırıyor.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde hizmet veren Özel İlgi Bakım Merkezi’nde 2012 yılından beri “vahşet” denilebilecek olaylar yaşanmıştır. Merkezde bir engellinin intihar ettiği, bir engelinin tecavüze uğradığı, bayan engellilerin taciz edildiği, engellilerin inşaat ve ev işlerinde çalıştırıldığı iddia edilmişti. Engelli merkezine ilişkin görüntü ve fotoğraflar da olayı doğrular nitelikteydi.

Kurumda sorumlu müdür olarak daha önce görev yapan Psikolog Mahmut Çelik, tanık olduğu ve fotoğrafla iddialarını kanıtladığı olaylar hakkında Ergani Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü’ne da idari soruşturma başlatılması amacıyla, şikayette bulunmuştu.

Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında ifade veren engelli yakınları ve engelli merkezinde daha önce çalışan tanık olduğu olaylardan dolayı istifa eden bir hemşire de Çelik’in iddialarını doğrulamıştı.

14.08.2017 - guneydoguguncel.com



Anahtar Kelimeler : gerçekçi beklentilerinin olması hastanın ileri dönemde şiddetli bir anksiyete sorunu yaşamaması açısından önemlidir DİYALİZ HASTALARINA TAVSİYELER UĞRAŞLAR