*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bakan Sarıeroğlu'dan 3. EKPSS Ataması Açıklaması  (Okunma sayısı 659 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bakan Sarıeroğlu'dan 3. EKPSS Ataması Açıklaması
« : Ağustos 01, 2017, 12:29:02 ÖS »
Bakan Sarıeroğlu'dan 3. EKPSS Ataması Açıklaması



Bakan Sarıeroğlu, 3. EKPSS ataması için "Bunun kavgasını vereceğim" dedi.

2017/1 EKPSS atamasında kadro sayısının beklenenin çok altında kalması sonrası engellilerin tepkileri devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı önünde iki defa, 3. EKPSS ataması ve 10 bin kadro için eylem yapılmış fakat somut bir kazanım elde edilememişti.

İşin peşini bırakmayan 10 kişilik bir engeli memur adayı grubu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile görüşmeyi başardı.

-Bakana EKPSS talepleri iletildi-

Grup sözcüsü EKPSS atamaları süresince verilen sözlerin yerine getirilmediğini, EKPSS deki 2. atamanın önceden belirtilen tarihte yapılmadığını, ertelendiğini, sonra tekrar ertelendiğini ve yaklaşık bir sene engellilerin gereksiz yere bekletildiğini belirtti. Kamudaki engelli açığının yüksek sayıda olmasında rağmen  çok az sayıda EKPSS kadrosu açıldığı, 10 binlerce engellinin kadro beklediği belirtildi.

-Bakan ne cevap verdi?-

Bakan ile görüşen 10 kişilik engelli memur adaylarının sözcüsü Zeynelfm Bazkara, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile yapılan görüşmeyi şu şekilde aktardı.

"Henüz yeni bakan olduğunu, ve bakanlık dönemi boyunca 3 ana hedefi olduğunu, bunların kadın istihdamı, engelli istihdamı ve ...(3. sünü unuttum) olduğunu söyledi. Size klasik ve bilindik siyasetçiler gibi tabi yaparız 3. Atamayı 10 bin mi istiyorsunuz 15 bin kişi alacağız deyip başından savmak istemediğini, dürüst ve samimi davranacağını ve bu sözü tek başına veremeyeceğini çünkü bu konuda tek yetkili bakanlığın kendi bakanlığı olmadığını, Maliye bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ve Bakanlar Kurulu gibi kurumlarla ancak böyle bir kararı alabileceğini söyledi.”

Bununla beraber sizlere ancak şunun sözünü verebilirim; "Emin olun ki bu ablanız sokaktan geldi, sendikacılıktan geldi ve mücadeleyi biliyor. Size bütün samimiyetimle söz veriyorum ki bu çalışmayı başlatacağım. Bunun kavgasını vereceğim. 3. Atamadaki rakam sizi tatmin eder mi etmez mi bilmiyorum ama elimden geleni fazlasıyla yapacağımdan emin olmanızı istiyorum. Çünkü ben bu görevden ayrıldıktan sonra küfürle, hakaretle, bedduayla değil, ne iyi bir bakandı, elinden geleni yapardı gibi iyi dileklerle anılmak istiyorum, sürekli irtibatta kalalım ve sürekli görüşelim " dedi.

Hepimizin numarasını aldı ve bize danışmanının numarasını verdi. Kendisinden 2. yerleştirme sonrası bir randevu daha istedik, kabul etti. Bu kapı sizlere her zaman açık dedi. Ve bu sözlerle konuşmalarla oradan ayrıldık.

29.07.2017 - engelsizler.net