*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İpsum Station Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı  (Okunma sayısı 815 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İpsum Station Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansına Katıldı



İpsum Makine ve Bilişim Teknolojileri, Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı’na katıldı. ATO Congresium’da Türk ve yabancı katılımcıların yer aldığı konferansta İpsum Makine ve Bilişim Teknolojileri’nin destek verdiği etkinlikte şehirlerin öncelikli sorunları haline gelen güvenlik, ulaşım, trafik, enerji ve su kaynaklarının verimli kullanılması konusunda en iyi çözüm olarak gösterilen akıllı şehirler mercek altına alındı. İpsum Makine ve Bilişim Teknolojileri Kurucu Ortağı Sn. Murat ABALOĞLU’nun da “Akıllı Şehirlerde Hizmet” başlığında katılımcılara bilgiler verdi. Konferansta, sürdürülebilir ve yaşanabilir şehirler için en iyi fikirler uzmanlar tarafından tartışıldı.

Ayrıca Konferans alanında sergi firmaları arasında yer alan İpsum Station (akıllı istasyon), sunumunu yapan Sn. Umut KARABEY ve Sn. Kadri BİRCAN sosyal bir projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve diğer İlçe Belediyeleri yetkililerine tanıtmakla birlikte engelli katılımcılarında büyük beğenisini topladı. İpsum Station güneş enerjisi ile çalışan akıllı istasyon sayesinde engelliler akülü araçlarını kısa zamanda şarj ederken, katılımcılar ücretsiz internetten faydalandı.

Dijital ekranında otomatik olarak çeşitli belediye etkinliklerinin gösterildiği cihazda, aynı zamanda 2 güvenlik kamerası mevcut. Kare kod okuma özelliği de bulunan akıllı cihaz, 5651 Sayılı Yasa gereği ücretsiz internet özelliğiyle Zirve katılımcılarına hizmet verirken, engelli vatandaşların araçlarını da kısa sürede şarj ederek konferansa katılanlara büyük kolaylık sağladı.

Acil yardım hizmetleri konusunda iletişim amacıyla da kullanılabilen Akıllı istasyon, Bilgi ekranı sayesinde Konferans katılımcılarının e- belediye, MHRS, E-Devlet hizmetlerine ulaşma imkânı tanıdı.

Konferansta Kamu Teknolojileri Platformu Başkanı Erdem Akçıl, TÜBİTAK Başkanı Arif Ergin, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Temsilcisi Claudio Tomasi ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan yer aldı.

29.05.2017 - Yaşadıkça