*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gazze'de Engellere 'Meydan Okuyan' İnşaat Ustası  (Okunma sayısı 729 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Gazze'de Engellere 'Meydan Okuyan' İnşaat Ustası
« : Nisan 27, 2017, 03:02:37 ÖÖ »
Gazze'de Engellere 'Meydan Okuyan' İnşaat Ustası



İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında iki bacağını kaybeden Filistinli Mahmud el-Gafri, inşaatlarda ustalık yapmayı sürdürerek engellere meydan okuyor.

Gazze'de inşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlayan 35 yaşındaki Gafri, yaşadığı zor zamanları ve ardından hayata nasıl tutunduğunu AA muhabirine anlattı.

İsrail'in dokuz yıl önceki Dökme Kurşun Operasyonu'nda yaralanan Gafri, "Savaş uçaklarının attığı bir füze sonucu bacaklarımı kaybettim. İyileşene kadar 8 ay boyunca tedavi gördüm. Karamsar ve üzüntülüydüm. Bu nedenle 3 yıldan daha uzun süre evden dışarı çıkmadım." dedi.

"Karamsarlığa boyun eğmedim"

Sonrasında hayata yeniden sarıldığını belirten Gafri, "Karamsarlığa boyun eğmedim, aksine bu durumuma meydan okuyarak eskisi gibi çalışmaya başladım." diye konuştu.

Eskiden olduğu gibi yine inşaatlarda ustalık yapan Gafri, kendisini sadece işçileri yönetmekle sınırlamadığını, gücü yeten işleri de bizzat yapmaya çalıştığını dile getirdi.

İsrail ablukası nedeniyle hayat şartlarının çok zor olduğu Gazze'de tekerlekli sandalye üzerinde inşaatlarda çalışan Filistinli usta, "Gelirim ancak 6 kişiden oluşan ailemin temel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor." dedi.

Gafri, İsrail'in saldırılarında yaralananlarla ilgilenen kurumların bu kişilerin sosyal ve ekonomik hayatlarına önem vermediğini ifade etti.

25.04.2017 - AA



Anahtar Kelimeler : hizmet vermesi bunca zorluk yaşayan sakatlara başka sorunlar yaratıyor suistimale karşı önlem alınmalı fakat bu denli zorlaştırılmamalı araba aldım kadın oldum kitabının