*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milletvekili Aylin Nazlıaka : 'Engelli Kadrolarına Neden Atama Yapılmıyor?'  (Okunma sayısı 746 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Milletvekili Aylin Nazlıaka : 'Engelli Kadrolarına Neden Atama Yapılmıyor?'



Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, atama yapılmayan engelli kadrolarını Meclis gündemine taşıdı.

Nazlıaka'nın soru önergesi şöyle;

Engelli kadrolarına ilişkin veriler Devlet Personel Başkanlığı resmi web sayfasında yer almaktadır. Son olarak Mayıs 2016 tarihinde güncellenmiş bu tablolarda yer alan veriler şu şekildedir. Engelli kontenjanı 64 bin 191, çalışan engelli memur sayısı 43 bin 151, açık kontenjan sayısı 21 bin 40’dır.

Bu verilerden anlaşılacağı üzere kanuni zorunluluk olmasına rağmen 21 bin 40 kişilik kadro boş bırakılmıştır. Hükümet yetkililerinin ya da iktidar partisi milletvekillerinin engelli personel atamasına ilişkin açıklamalarına rağmen boş kadrolara atama yapılmamaktadır. Tüm bunlar hükümetin engelli vatandaşlarımıza olan bakış açısının çarpıcı örnekleridir.

Mayıs 2016 tarihi itibariyle Adalet Bakanlığı bin 374, Sağlık Bakanlığı 399, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı 890, Diyanet İşleri Başkanlığı 2 bin 12 açık engelli kontenjanına sahiptir.

Gerek memur, gerek kamu işçisi gerekse özel sektörde açık engelli kontenjanlarının doldurulması hem bu vatandaşlarımızın hayatını olumlu yönde değiştirecek, hem de sosyal devlet ilkesi yerine getirilmiş olacaktır.

Bu bağlamda;

1- Şubat 2017 itibariyle kamu kurumlarında boş bulunan engelli memur ve işçi kadrolarına ilişkin veriler nedir? Bu kadrolara ne zaman atama yapılacaktır? Engelli atamalarında ilgili kanunları uygulamayan bürokratlar hakkında açılan bir soruşturma var mıdır?

2- Bu kadrolara atama yapılmamasının siyasi sorumlusu ilgili bakanlar değil midir? Bu konuda hangi etkin ve kalıcı önlemler alınacaktır?

3- Devlet Personel Başkanlığı resmi web sayfasında engelli atamalarına ilişkin en son veri neden Mayıs 2016 tarihine aittir?

4- Engelli kadrolarını boş bulundurduğu için ceza kesilen iş yerlerinin sayısı nedir? Ne kadar ceza kesilmiştir?

07.02.2017 - gercekgundem.com



Anahtar Kelimeler : KAYSERİ YAHYALI YARDIMLAŞMA DAYANIŞMA EĞTİM KÜLTÜR VE ÇEVRE DERNEĞİ KAYSERİ YAHYALI KÜLTÜR SANAT DERNEĞİ