*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Genç Gönüllüler Engellilere EKPSS Kursu Verecek  (Okunma sayısı 778 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Genç Gönüllüler Engellilere EKPSS Kursu Verecek
« : Aralık 09, 2016, 01:35:14 ÖS »
Genç Gönüllüler Engellilere EKPSS Kursu Verecek



Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin gönüllü olarak hizmet etmeleri için pek çok gönüllülük fırsatı sunuyor.

Projeye katılmak isteyen gönüllüler Gençlik ve Spor Bakanlığının: http://www.gencgonulluler.gov.tr internet adresinde başvuru yapabilirler.Türkiye Beyazay Derneği Polatlı Şubesi olarak iki projeyle katılım sağladığımız gencgonulluler projelerine gerek Polatlı’dan olsun gerekse Ankara’dan olsun pek çok başvuru olmuştur. Evde eğitim alan engellilerle ilgili “Birlikte oynamamıza engel yoktur ve EKPSS sınavına girecek engelli memur adaylarına birebir  sınava yönelik ders verme hedefi güden “Yaşam Destek Koçu” projelerimiz Gençlik ve Spor Bakanlığının http://www.gencgonulluler.gov.tr  internet adresinde onaylanmış ve genç gönüllülerimiz başvurularını yapmıştır.Yapılan başvurular değerlendirilip gönüllülerimizin ve engellilerimizin bir araya gelerek tanışıp kaynaşmaları sağlanacaktır.

YAŞAM DESTEK KOÇU PROJESİ NEDİR?

Yaşam Destek Koçu projesine başvuran genç gönüllülerle tanışmak için sabırsızlıkla bekleyen engelli A.Kadir UĞRA ”Lise mezunuyum,iki yıldız Engelli Memur Seçme Sınavına giriyorum ancak atama için gerekli olan yüksek puanları alamıyorum.EKPSS için açılan kurslara katılıyorum ancak alt yapım zayıf olduğu için birçok konuyu anlayamıyorum.Haftada birkaç saat de olsa gönüllü arkadaşlarımızca bize bire bir verilecek dersler sayesinde sınava daha iyi hazırlanabilecek ve inşallah bende devlet memuru olabileceğim.”Küçük özverilerle büyük işler başarmaya hazırsanız hepinizi gönüllü olmaya davet ediyoruz”dedi.

GENÇ GÖNÜLLÜLER NEDİR?

Gençlik ve gönüllülük bir arada! “Sen de gönül ver” sloganıyla yola çıkan gencgonulluler, gönüllü arayanlar ve gönüllü olmak isteyenlerin yeni buluşma adresi. Gençlik ve Spor Bakanlığı gençlerin gönüllü olarak hizmet etmeleri için pek çok gönüllülük fırsatı sunuyor. Sizler de bilginizi, emeğinizi ve zamanınızı başkalarıyla paylaşmak istiyorsanız sitede yayınlanan gönüllü ilanlarını takip ederek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Sitede yer alan gönüllülük faaliyetlerini; eğitim, çevre, spor, kültür ve turizm, sağlık ve sosyal hizmetler ile afet ve acil durum kategorileri altında arayabilirsiniz.

Gönüllülerimizin sadece yaşadıkları yere değil tüm dünyaya hizmet götürmesini istiyoruz. Bu nedenle yurt içindeki gönüllülük faaliyetlerinin yanında dünyanın farklı coğrafyalarındaki gönüllülük fırsatlarını da sizlere sunmayı hedefliyoruz.

Bir gönüllü olarak fakir çocukların derslerine yardımcı olabilir, sokakları temiz tutabilir, hastaları ve yaşlıları ziyaret edebilir, engellilerin önündeki engelleri kaldırabilir ve bunun  gibi yüzlerce gönüllülük faaliyetine katılabilirsiniz.

Küçük özverilerle büyük işler başarmaya hazırsanız hepinizi gönüllü olmaya davet ediyoruz!

03.12.2016 – engelsizler.net