*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Köyceğiz Devlet Hastanesinin Personeli "İşaret Dili" Öğrendi  (Okunma sayısı 888 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Köyceğiz Devlet Hastanesinin Personeli "İşaret Dili" Öğrendi



Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki devlet hastanesinin personeline, işitme engelli hastaların sağlık hizmetinden daha kolay faydalanmalarını sağlamak amacıyla "işaret dili" eğitimi verildi.

Köyceğiz Devlet Hastanesinin 9 personeli, hazırladıkları skeç ile aldıkları işaret dili eğitiminin uygulamasını yaptı. Düzenlenen törenin ardından kursa katılanlara sertifika verildi.

Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin Köyceğiz Devlet Hastanesi ve Köyceğiz Halk Eğitim Merkezi tarafından engelli vatandaşlarla iletişimi geliştirmek amacıyla başlatıldığını söyledi. Personele işaret dili konusunda 120 saat eğitim verildiğini kaydeden Demirkale, "Kamu hizmetini engelli bireylerimize de sağlıklı bir şekilde verebilmemiz için bu eğitim yapıldı. Arkadaşlarımız gönüllü bir şekilde özveriyle çalıştılar." dedi. Köyceğiz Devlet Hastanesi Başhekimi Şeniz Ayturan, her kesimden vatandaşa hizmet edebilecek şekilde çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bizim için engelli bireyler de öncelikli. Bakanlık politikamız gereği hastanemize engelli bir vatandaş geldiğinde ona en iyi hizmeti sunabilmek için bir takım düzenlemeler yaptık. İşaret dili eğitimi de bu düzenlemelerin bir parçası. Çok zorlu ama güzel bir süreç geçirdik. Tüm arkadaşlarımızın gelen bir hastayı her türlü iletişime açık şekilde karşılayabileceğinden, yönlendirebileceğinden, tedavi almasını sağlayacağından eminiz. Bu konuda gönlümüz rahat."

"İşaret dilini eğlenerek öğrendiler"

Kendisi de işitme engelli olan kurs öğretmeni Sedat Çetin, engelli vatandaşların ne kadar zorluk yaşadığını bildiği için personelin eğitim almasına katkı sağladığını ifade etti. İşaret dilini herkesin öğrenmesi gerektiğine belirten Çetin, "İşaret dilini eğlenerek öğrendiler. Şimdi herkes 'iyi ki öğrendim' diyor. İşitme engelli bir vatandaşımız hastaneye geldiği zaman, tedavisi için kendisine yardımcı olabilecek personelimiz var." dedi.Kursa katılarak işaret dilini öğrenen Burçin Yaşar ise hastaneye gelen işitme engelli vatandaşlarla daha önce yazarak iletişim kurduklarını anlattı. Yaşar, "Tam anlamıyla onları anlayamıyorduk. Aldığımız eğitimle artık böyle bir sorunumuz kalmadı. Daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

25.05.2016 - AA