*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Yıldırım'a Engelsiz Yaşam Merkezi Kurulacak  (Okunma sayısı 918 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Yıldırım'a Engelsiz Yaşam Merkezi Kurulacak
« : Haziran 01, 2016, 08:39:27 ÖÖ »
Yıldırım'a Engelsiz Yaşam Merkezi Kurulacak



Yıldırım'da Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede konuşan Başkan Edebali, Türkiye'de ilk olacak 'Engelsiz Yaşam Merkezi' projesi hakkında bilgiler verdi.

Barış Manço Kültür Merkezinde düzenlenen 'Sevgi Engel Tanımaz' temalı geceye Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra, Büyiikşehir Belediye Başkanvekili Şükrü Köse, Bursa İl Müftü Yardımcısı Mehmet Göktaş, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, Yıldırım İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ferhat Aydın, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, Yıldırım Belediyesi Bürokratları, engelli dernekleri temsilcileri, STK temsilcileri, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Engellerin bedenlerde değil zihinlerde olduğunu vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebaii, "Engelli vatandaşlarımıza imkan tanındığında neler başarabildiklerini, engelli sporcu kardeşlerimiz kazandıkları başarılarla, engelsiz mutfak ve müzik akademisi kursiyerlerimiz de imza attıkları anlamlı çalışmalarla herkese gösterdi" dedi.

TEKERLEKLİ SANDALYE DAĞITILDI

Yıldırım Belediyespor çatısı altında engelsiz sporcuların kazandığı başarıları da dile getiren Edebali, "Fiziki imkan ve moral desteği sağlandığı zaman bu kardeşlerimizin hayata çok daha bağlandığını, daha mücadeleci olduklarını ve yaptıkları işe çok daha sarıldığını görüyoruz" dedi. Türkiye'de ilk olacak Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında bilgi veren Başkan Edebali, "12 bin metrekare alanda engellilerin rehabilite edileceği, meslek sahibi olacağı ve maddi gelir sağlayacağı merkez, vizyon projelerimiz arasında yer alıyor. Engelsiz Yaşam Merkezini faaliyete geçtiği zaman Yıldırımdaki bütün engelli ailelerimizin, engelli kardeşlerimizin moral bulacağı, mutlu olacağı ve sosyalleşeceği bir mekan olarak düşünüyoruz.

İdeal şehir hedefiyle refah toplumuna ulaşmak için engelli kardeşlerimize yönelik yapılan bu hizmetleri yeterli görmeden el ele vererek yeni projeler geliştirmeli, daha çok hizmeti hayata geçirmeliyiz" şeldinde konuştu. Öte yandan Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği ile Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneğinin katkılarıyla, Yıldırım Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara iki akülü ve 18 manuel olmak üzere 20 tekerlekli sandalye hediye edildi.

19.05.2016 - Gazete Bursa