*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Amasya Üniversitesinde Kariyer Günleri Etkinliği  (Okunma sayısı 896 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Amasya Üniversitesinde Kariyer Günleri Etkinliği
« : Mayıs 08, 2016, 01:40:35 ÖÖ »
Amasya Üniversitesinde Kariyer Günleri Etkinliği

Avrupa Birliği tarafından desteklenen 'Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi II' hibe programı kapsamında Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından sunulan 'Üretim İçin Enerji, İstihdam İçin Mesleki Eğitim' başlıklı proje çalışmaları devam ediyor.

Proje için gerçekleştirilen Kariyer Günleri etkinlikleri çerçevesinde Amasya Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. İlker Kösterelioğlu'nun sunumuyla Etkili İletişim Becerileri başlıklı bir seminer gerçekleştirildi. Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirilen programa Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgut İleri, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü ve aynı zamanda adı geçen projenin mesleki ve kariyer danışmanlığını yürüten Doç. Dr. Mehmet Kara, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Recep Çakır, Meslek Yüksekokulunun yapımında büyük desteği olan Eğitim Gönüllüsü Hasan Duman, öğretim elemanları, ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı.

18-29 yaş aralığındaki İŞKUR'a kayıtlı işsiz yüz genç ile bedensel engelli beş genci hedef alan proje kapsamında gerçekleştiren seminerde gelecekte iş yaşamına katılacak gençlere iletişimin önemi anlatıldı.

Bu kapsamda "İletişim ne kadar önemlidir?", "İletişimi olumsuz etkileyen etkenler nelerdir?", ''Daha iyi bir iletişim mümkün mü?" soruları üzerine uygulamalı bir sunum gerçekleştirildi. Gençler de sorularıyla ve görüşleriyle seminere renk kattı. Gümüşhacıköy Meslek Yüksekokuluna ismini veren Eğitim Gönüllüsü Hasan Duman seminer sonrasında yeni bir şeyler öğrenmenin onurunu yaşadığını ifade ederek konferansın gerçekleşmesine katkıda bulunanlara şükranlarını iletti.

Proje kapsamında gençlerin istihdam edilebilirliğinin geliştirilmesi, girişimcilik becerilerinin arttırılması ve bu yönde rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesi hedefleniyor.

27.04.2016 - Anayurt