Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Engelli Öğrenciler İçin Türkiye'nin 'İstihdam Haritası' Çıkarıldı
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Öğrenciler İçin Türkiye'nin 'İstihdam Haritası' Çıkarıldı (Okunma sayısı 909 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
İleti: 18908
SiTe YöNeTiCiSi
Engelli Öğrenciler İçin Türkiye'nin 'İstihdam Haritası' Çıkarıldı
«
:
Şubat 01, 2016, 02:29:16 ÖS »
Engelli Öğrenciler İçin Türkiye'nin 'İstihdam Haritası' Çıkarıldı
MEB, engelli öğrenciler için potansiyel istihdam alanlarının belirlenmesi için çalışma başlattı.
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Türkiye'nin tüm bölgelerinde engelli öğrenciler için potansiyel istihdam alanları belirlenerek, özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinde bulunan atölyelerin bu alanlara uygun şekilde düzenlenmesi için çalışma başlatıldı.
Engelli öğrenciler için, bölgelerin ihtiyaç duyduğu istihdam alanları, el sanatlarından kimyaya, matbaadan motorlu araçlara, tekstilden iç mekan tasarımına kadar 22 başlıkta toplandı.
Milli Eğitim Bakanlığı, engelli öğrencilerin eğitim aldığı meslek atölyelerinin bu alanlara uygun şekilde düzenlenmesi için bütçeden 2 milyon lira ayıracak.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli çocukların kaliteli bir eğitim aldıktan sonra hayatlarını kendi başlarına devam ettirebilecekleri bir meslek sahibi olmalarının toplumla bütünleşmeleri adına büyük önem taşıdığını vurguladı.
Engelli çocukların, pek çok meslek alanında hiçbir zorluk çekmeden çalışabildiğini ve bu doğrultuda toplumsal yaşama üreten bireyler olarak etkin katılım sağlayabildiğini anlatan Güngör, Bakanlığın özellikle el sanatları, yiyecek, içecek, konaklama, seyahat gibi turizm ve hizmet alanlarında en az diğer akranları kadar iyi olan bu çocuklara kaliteli bir mesleki eğitim hizmeti sunmak amacıyla özel eğitim mesleki eğitim merkezlerini açtığını aktardı.
Harita İçin Okul Müdürleri, Öğretmenler Ve Meslek Kuruluşları Görev Aldı
Güngör, MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, geçen yıl özel eğitim mesleki eğitim merkezlerinin materyal ve donanım açısından daha da iyileştirilmesi ve bu merkezlerde uygulamaların yapıldığı meslek atölyelerinin geliştirilmesi için yeni bir çalışma başlatıldığını bildirdi.
Engelli öğrencilerin iş bulma aşamasında işverenlerin aradıkları özelliklere sahip olabilmeleri için yöneticilerin, okul müdürlerinin, öğretmenlerin ve meslek kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla illerdeki potansiyel istihdam alanlarının belirlendiğini belirten Güngör, bu kapsamda okullarda bulunan atölyelerin bu alanları karşılama durumunun analiz edildiğini kaydetti.
Güngör, istihdam alanları belirlenirken illerin mevcut kamu ve özel sektördeki ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulduğunu vurguladı.
Çalışmada daha sonra okulların bu istihdam alanlarına yönelik atölye ve donanım ihtiyaçlarının belirlendiğinin altını çizen Güngör, "Tüm illerde yapılan bu çalışmalar, Genel Müdürlüğümüzce toplanarak Türkiye genelinde bu okullarımızda açılması gereken atölyeler ve halihazırda açık bulunan atölyelerin donanım ihtiyaçlarının tespit edildiği ayrıntılı bir rapor hazırlandı. Bu rapora bir bakıma engelli öğrenciler için ülkenin meslek haritası da diyebiliriz" değerlendirmesini yaptı.
İstihdam Haritası Nasıl Çıkarıldı?
Genel Müdürlüğün hazırladığı rapora göre, Türkiye'de 62 ilde toplam 129 özel eğitim mesleki eğitim merkezi bulunuyor. Bu merkezlerde toplamda bin 360 şube ve 456 atölyeyle eğitim öğretim hizmeti veriliyor. Genel Müdürlüğün çalışması kapsamında, bu merkezlerde uygulanan programlar içerisinde yer alacak 22 meslek alanı belirlendi. Bu meslek alanlarıyla ilgili 15 alan çalışması yapıldı. Daha sonra çalışılmak üzere 7 meslek alanı belirlendi ve alan komisyonları oluşturuldu.
Bu kapsamda el sanatları teknolojisi, kimya teknolojisi, matbaa teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, motorlu araçlar teknolojisi, mobilya ve iç mekan tasarımı, seramik ve cam teknolojisi, metal teknolojisi, tekstil teknolojisi, inşaat teknolojisi, konaklama ve seyahat, yiyecek içecek teknolojisi, güzellik ve saç bakımı, gıda teknolojisi, tarım, giyim üretim teknolojisi olmak üzere 15 meslek alanı çalışması tamamlandı.
01.02.2016 - AA
Etiketler: Atama yapılacak ilköğretim ortaokul ilkokul düzeyi kadrolar ortaöğretim düzeyi kadrolar ön lisans düzeyi kadrolar lisans düzeyi kadrolar gösterilmiştir tercihlerinizi yaparken kadrolar için aranan Nitelikleri gösteren sütunlardaki
Kayıtlı
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Engelli Öğrenciler İçin Türkiye'nin 'İstihdam Haritası' Çıkarıldı