Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Antalya'da Hedef İşitme Engelliler Kampüsünün Kurulması
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Antalya'da Hedef İşitme Engelliler Kampüsünün Kurulması (Okunma sayısı 712 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ocak 19, 2016, 12:00:50 ÖS »
İlk güç birliği ile İşitme Engelliler Okulu'nun açılmasına vesile olan dernek dayanışmasının yeni hedefi engelliler kampüsü. İlk destek Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'den geldi.
Antalya'nın tek işitme engelliler okulunun hayata geçmesine vesile olan dernek dayanışmasının yeni hedefi engelliler kampüsü. Konuyla ilgili ilk önemli adım Antalya Yörükler Derneği'nin öncülüğünde Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde gerçekleşen 'Sessizliğimin Sesi Olur Musun' etkinliğinde atıldı.
GÖSTERİ SUNDULAR
Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, ilk etkinlikle temelleri atılan Kepez İşitme Engelliler Ortaokulu öğrencileri ile Engelliler Ritm Grubu, Modern Dans Grubu ve Melekler Özel Eğitim Merkezi öğrencileri gösteri sundu. Bedensel Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Okulu, Melekler Engelsiz Yaşam Derneği'nin desteğiyle hayata geçen etkinliğe katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, engelliler kampusu konusunda destek sözü verdi.
GÜÇBİRLİĞİNİN HİKAYESİ
Melekler Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Yıldız Albayrak Sargın, geçtiğimiz yıl gerçekleşen ilk toplantının neticesinde Antalya'nın İşitme Engelliler Okulu'na kavuştuğunu hatırlatarak, bu okulun kuruluş hikayesini ve Yörükler Derneği'nin konuya nasıl dahil olduğunu da anlattı: "Konunun kahramanı derneğimiz üyesi ve Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'ın asistanı Feyza Gedikli… Süreç, Feyza Gedikli'nin işitme engelli çocuğunun eğitim alanında yaşadığı sıkıntıların Abdullah Duman tarafından duyulmasıyla başladı. Bu sıkıntılara ve çabalara kulak veren Abdullah Duman, dernekleri bir araya getirerek 'Sessizliğimin Sesi Olur Musun' projesinin hayata geçmesinde önderlik yaptı. Bu çalışma, kurum ve kuruluşların desteklerini alarak İşitme Engelliler Okulu'nun kurulmasıyla son buldu."
DERNEKLERE ÇAĞRI YAPTI
Yıldız Albayrak Sargın, ağır düzeyde engellilerin eğitim alanında büyük sıkıntı yaşadığını ifade etti. Kendisi de rehberlik öğretmeni olan Sargın, ilkokul süresince okumayı bile öğrenemeyen engelli öğrencilerin olduğunu anlattı. Toplamda 20 dönümlük bir arazide böylesine kapsamlı bir eğitim merkezinin kurulabileceğini anlatan Yıldız Albayrak Sargın, "Bu konuda diğer engelli derneklerinden de destek bekliyoruz. Şu an sadece 3 tane engelli derneği destek veriyor. Konuyu devletin üst makamlarına da taşıyacağız" diye konuştu.
19.01.2016 - Sabah
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki