Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Engelsizmir'in Dik Engelli Rampalarına Dava
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelsizmir'in Dik Engelli Rampalarına Dava (Okunma sayısı 928 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ocak 13, 2016, 10:00:11 ÖÖ »
Balçova'daki engelli rampasını kullanamadığı için yola çıkınca, minibüsün altında kalarak yaralanan engelli piyango satıcısı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dava açmaya hazırlanıyor
Balçova Mithatpaşa Caddesi'nde, hatalı imal edildiğini öne sürdüğü engelli rampasını kullanamayınca, tekerlekli sandalyesiyle indiği yolda, minibüsün çarpması sonucu yaralanan engelli vatandaş "Bu nasıl engelsizizmir" diye sordu. Söz konusu rampaların tekerlekli sandalyelerin arkaya doğru devrilmesine yol açacak derecede dik olduğunu savunan engelli piyango bileti satıcısı Ahmet Sakallı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dava açmaya hazırlanıyor. 61 yaşındaki iki çocuk babası Sakallı "Engelsizizmir" sloganıyla engellilerin hayatını kolaylaştıracak düzenlemeleri yaptığını duyuran Büyükşehir Belediyesinden davacı olarak, haklılığını kanıtlamak ve bundan sonra böyle vakaların yaşanmasınının önüne geçmek istediğini söyledi.
RAMPA DİK OLUNCA
Sakallı'nın yaralanmasına yol açan kaza, 28 Aralık'ta Balçova Mithatpaşa Caddesi Palmiye AVM önünde meydana geldi. Akülü tekerlekli sandalyesiyle Palmiye AVM'nin önünde rampadan kaldırama çıkmak isteyen Sakallı, rampa dik olduğu için bunu başaramadı. Sakallı, mecburen araç yolunu kullanmak zorunda kaldı. Bu sırada, park halindeyken, yola çıkmak için geri manevra yapan Faik İ'nin kullandığı 34 VB 0452 plakalı araç Ahmet Sakallı'ya çarptı. Sağ ayağı kırılan Sakallı, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi edildi.
TÜM ENGELLİLER ŞİKAYETÇİ
Tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilen Sakallı, çalışamadığı için evinde istirahat ediyor. 1999 yılında geçirdiği nörolojik bir hastalık sonucu belinden aşağısı tutmayan Sakallı, o günden sonra hayatını tekerlekli sandalye ile sürdürmeye başladığını söyledi. Evinin kira olduğunu dile getiren Sakallı, "Ne zaman düzeleceğim belli değil. Her ay 800 lira kredi ödüyorum. Bilet satarak evimin geçimini sağlıyordum. İyileşene kadar ne yapacağımı bilmiyorum. Hatalı yapılan bir rampa yüzünden kaldırımı kullanamıyorum. Benim gibi yüzlerce engelli aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bu kaldırımlardaki rampaların bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Kaldırımları kullanamıyoruz. Birinin yardımı olmadan rampayı kullanmaya çalıştığımda tekerlekli sandalyem şaha kalkıyor. Devrilme riski var" dedi. Kaldırım rampalarını hatalı yaptırarak, yaralanmasına yol açtığı gerekçesiyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne dava açacağını dile getiren talihsiz piyango bileti satıcısı, "Hakkımı dava açarak arayacağım. Haklılığımı adalet önünde de kanıtlamak istiyorum. Belki açtığım davanın ardından bazı şeyler düzelebilir" şeklinde konuştu.
13.01.2016 - Sabah
Etiketler: Mutlaka ara sıra aklına gelirim ve her gelişimde biraz daha kahrolursun Çünkü sen en çok benimle mutlu oldun Tanıştığına da ayrıldığına da Bazı geceler vardır aklında olup yanında olmayanlar kaçırır uykunu Nereye dönersen dön
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »