*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye'ye İnsansı Robot Fabrikası Açılıyor!  (Okunma sayısı 1613 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türkiye'ye İnsansı Robot Fabrikası Açılıyor!
« : Ocak 06, 2016, 07:30:59 ÖS »
Türkiye'ye İnsansı Robot Fabrikası Açılıyor!



Tükiye'de yazılım şirketi olan Akınsoft'un Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, 1995 yılında temelini attıkları şirketlerinin robotik teknolojiler içerikli olarak AR-GE çalışmalarına büyük anlamda önem verdiklerini açıkladı.

Alınan bilgilere göre 2009 senesinde kurulmuş olan robotik labarotuvarında 2011 senesinde "Akıncı", 2013 senesinde ise "Ada" ismini koyulduğu insansı robotlarını üretmiş olduklarını gurula belirtti. Bu robotların Konya'da daha önce bir kafede ve Robotik Uygulama Merkezi'nde garson robot olarak görev yaptığını belirten Özgür Akın konuşmasının devamında da "İnsansı robotlar insanoğluna en iyi hizmet ve yardımda bulunabilmek üzere insan yapısına uygun bir durumda geliştirme yapılmıştır. Bilim ve teknoloji ile insanoğluna hizmet sunabilmek üzere araştırma ve geliştirme yapılmalı olduğunu vurgulayalım. Yüksek teknoloji ile gerekmekte olan özeni göstermeyen milletler, kendi topraklarında özgür olduklarını sanarak köle olmaya mahkumdur" şeklinde konuşmasın tamamlamıştır.



Akınsoft şirketinin tam 20 yıldır yazılım konusunda çalışma yaptığını biliyoruz. 2009 yılından beri de robotik teknolojilerle kendilerini sürekli geliştirmekte olduklarını belirten Özgür Akın, "Şimdi hedefimiz 2023. Cumhuriyetimizin 100. yılı için vizyonumuz, uzay teknolojileri konusunda AR-GE faaliyetleri başlatmaktır." şeklinde konuştu.

Temeli atılan fabrikanın 2016 yılının sonlarında faaliyete geçeceği ve seri üretimi başlatacak olan robotların fiyat kriterleri oluşturulduktan sonra satışa sunulacağı düşüncesi, robotların hostes ya da garson olarak görev yapacaklarını belirtmiştir.

Törene Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabak ve Ankara Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Vehbi Konarılı ile birden fazla davetli katıldı.


Kaynak  veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.