*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli İz Yolu ile Bingöl’de Engeller Kalkıyor  (Okunma sayısı 925 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli İz Yolu ile Bingöl’de Engeller Kalkıyor
« : Kasım 19, 2015, 02:32:55 ÖS »
Engelli İz Yolu ile Bingöl’de Engeller Kalkıyor



Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen üstyapı çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşların gitmek istedikleri yerlere rahat ulaşabilmeleri amacıyla kaldırımlara kılavuz taş ve uyarı taşlar ile engelli yürüyüş yolları oluşturuldu.

Şehir merkezindeki önemli ulaşım akslarına yapılan görme engelliler için iz yolu çalışmaları önemli ölçüde bitirildi.

Yaptığı çalışmalarla engelli vatandaşları unutmayan Bingöl Belediyesi, Genç, Kültür, Eğitim ve Hastane Caddelerine engelli vatandaşlara kılavuzluk edecek teknolojik kaldırım taşları kullanılarak, kaldırımlar engelli geçişine uygun bir hale getirildi.

Çalışmalardan dolayı memnuniyetini belirten Görme Engelli Fettah Bozoba, “Daha önce kaldırımlarda yürümekte zorlanıyorduk. Belediyemizin yaptığı çalışmalarla kimsenin yardımı olmadan iz yolunu kullanarak rahat bir şekilde yürüyebiliyoruz. Bu değerli çalışmalarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi ’ye çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” diye konuştu.

İz yolunun görme engelliler için yapılan en temel çalışma olduğunu söyleyen Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mücahit Korkutata, “Biz engelliler için yapılan kaldırımları ve belediyenin bu konudaki hassasiyetlerini, çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Engellilerin günlük hayatlarında yaşam kalitesini üst seviyeye çıkarmak konusunda görme engelliler için yapılmış en temel çalışma olarak değerlendiriyoruz. Görme engelliler için yapılan iz yolu ve kaldırım önlerine konulan dubalar ile engellilerin bağımsız olarak hareket etmeleri, kimseden destek almadan günlük hayatlarındaki ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri açısından oldukça önemli. Bingöl Belediyesi’nin 20 yıl yıllık Altı Nokta Körler Derneği’ne yaptığı en önemli katkıdır. Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Sayın Yücel Barakazi ‘ye ve tüm belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Engellilere hayatı daha rahat ve güzel yapmak amacıyla kaldırımlara göreme engelliler için iz yolu yaptıklarını ifade eden Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Üstyapı çalışmaları kapsamında şehir merkezinde görme engelliler için yürüme yoluna engelliler için iz yolu yaptık. Üstyapı çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşların gitmek istedikleri yerlere rahat ulaşabilmeleri amacıyla Şehrin önemli ulaşım akslarında kaldırımlara kılavuz taş ve uyarı taşlar ile engelli yürüyüş yolları oluşturuldu. Ayrıca engellilerin kaldırımlarda rahat geçiş yapabilmeleri için kaldırım rampaları uygun hale getirildi. Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli kardeşlerimiz kendilerine değer verdiğimizi, her zaman yanlarında olduğumuzu ve bizlerin kamu hizmeti sunma noktasında kendilerine en yakın kişiler olduğumuzu bilmelidirler” şeklinde konuştu.

17.11.2015 - ajans12gazetesi.com


Etiketler: geçmez özellikle kronik hastalar için anlatılmıştır organ nakli olmuş hastalara yönelik değildir hayat paylaştıça güzeldir,ve sanatla dahada güzelleşir