*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Konya'da Engelsiz Evler Yaşamı Kolaylaştırıyor  (Okunma sayısı 1003 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Konya'da Engelsiz Evler Yaşamı Kolaylaştırıyor
« : Kasım 11, 2015, 02:28:45 ÖS »
Konya'da Engelsiz Evler Yaşamı Kolaylaştırıyor



Konya Büyükşehir Belediyesi’nin engellilere yönelik başlattığı Engelsiz Ev Projesiyle engellilere ait evler engelsiz hale dönüştürülüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesince başlatılan "Engelsiz Ev Projesi" ile mülkiyeti kendilerine ait engellilerin evi, yapılan düzenlemelerle daha yaşanabilir hale getiriliyor.

Büyükşehir Belediyesi, Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurduğu "Engelsiz Ev" birimiyle, kentte yaşayan engellilerin evlerini yaşam koşullarına göre dizayn ediyor.Ortopedik engelli, omurilik felçliler, işitme ve görme engelliler proje sayesinde evdeki yaşamı kolaylaştıran değişikliklerle bir nebze de olsa rahat bir hayat sürüyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.Bu projeyi Avrupa'da bazı belediyelerin de uyguladığına dikkati çeken Akyürek, çalışmanın sosyal belediyeciliğin bir göstergesi olduğunu belirtti.Tahir Akyürek, engelsiz evin, sadece binanın giriş ve çıkışının engelliye uygun hale getirilmesi olarak algılanmaması gerektiğine işaret ederek, "Mimari anlamda bu zaten bir mecburiyet. Engellinin yaşadığı yer, engel tipine göre evin içinin düzenlenmesidir. Lavabosundan tuvaletine, aydınlatmasından kapı ziline, yatağından oturma gruplarına kadar engel durumuna göre düzenlenmesi projesidir" diye konuştu.Proje kapsamında Londra Belediyesi ile iş birliği yaptıklarını anımsatan Akyürek, uygulamayı daha da geliştirerek, Türkiye'ye model olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Tahir Akyürek, projenin Londra'da da uygulandığını bildirerek, şunları kaydetti: "Bu projeyi Konya'da uygulamaya başladık. Engelli kardeşlerimiz için hayatı kolaylaştıran ve güzelleştiren çalışmalar bunlar. Onların mutlu olmasını amaçlıyoruz. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı bu birimimizin çalışmalarını son derece önemsiyoruz. Belli sayılarda bu çalışmayı yaptık. Bize başvuran engelli kardeşlerimizin evlerini düzenledik. Bu konuda birikim ve tecrübe oluşuyor. Diğer şehirlere de bu tecrübeyi aktarmaya hazırız. Proje kapsamında devam eden çalışmalar ve tamamladığımız evler var. Bu çalışmaların geri dönüşü çok güzel. Bir engellimizin mutluluğu, tebessümü, ihtiyacı olduğu anda yanında bulunabilmek, onların 'Allah razı olsun' demesi. Gerçek sosyal belediyecilik bu olsa gerek."

10.11.2015 - AA


Etiketler: sabır ve çalışmada olmuyor malesef eğer insan sağlığını düzeltecek en azından mevcut durumunuz koruyacak bir şey için zamanını ayıramıyorsanız yapacak bir şey yok.Yalnızca organ nakli beklemeye devam