*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Milli Atlet Hüseyin Kaçar Şampiyonluk Hedefliyor  (Okunma sayısı 860 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Milli Atlet Hüseyin Kaçar Şampiyonluk Hedefliyor



Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Dünya Atletizm Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden görme engelli milli atlet Hasan Hüseyin Kaçar, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk hedefliyor.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Hasan Hüseyin, Görme Engelliler Okulu'nda 2008 yılında tanıştığı ve ilk zamanlar hobi olarak yaptığı atletizmin, yavaş yavaş yaşam tarzı haline geldiğini ifade etti.

Lise yıllarında Türkiye şampiyonalarında kürsüye çıktığını belirten Hasan Hüseyin, “Çıkıyordum fakat uluslararası yarışmalara gidecek kadar deneyimli ve yetenekli bir sporcu değildim. Atletizm 2011 yılında benim için biraz daha önem kazandı. 2012 yılında Muhammet hocayla (Muhammet Uğur Çakır) tanıştım. Şu anda antrenörlüğümü yapıyor ve aynı zamanda kılavuz atletim. Onunla biraz daha profesyonelleştim" şeklinde konuştu.

 “Olimpiyatlara doğru gidiyoruz”

Uluslararası bir yarışmaya ilk kez iki yıl önce katıldığını aktaran Hasan Hüseyin, "İtalya'da uluslararası 800 metre yarışında birinci oldum ve dünya şampiyonasına gitmeye hak kazandım. 2013 yılında Fransa'da 800 metrede dünya üçüncüsü oldum. Bundan sonra spora daha çok yönelmeye başladım. 2014 yılını Avrupa şampiyonasıyla geçirdik. Avrupa şampiyonasında yine ülkemize 5 bin metrede ikincilik getirdim. Bu şekilde olimpiyatlara doğru gidiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Önümüzde Avrupa Şampiyonası var”

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda şampiyonluk kürsüsüne çıkmayı hedeflediğini vurgulayan Hasan Hüseyin, "Olimpiyatlara hazırlanıyoruz. Önümüzde bir Avrupa Şampiyonası var. Daha iyi çalışıp olimpiyatlarda ve daha öncesinde İtalya'daki Avrupa şampiyonasında kürsüye çıkıp madalya almak" diye konuştu.

10.11.2015 - AA


Etiketler: ömürünüz boyunca bedeninizden bir haber yaşadınız ilerlemiş kronik bir hastalıkta hemen sonuç almak beklenemez Ultrason ile böbrek boyutlarınızı ve paramkin kalınlığını incelettirin ,3-5 ay sonra takip ettirin