*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Memur Zorla Tayin Edilemez  (Okunma sayısı 1136 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Memur Zorla Tayin Edilemez
« : Ekim 13, 2015, 08:43:59 ÖÖ »
Engelli Memur Zorla Tayin Edilemez



Başkent Ankara’da sivil toplum kuruluşları tarafından organize edilen ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ mitingi kana bulandı. Düzenlenen alçak terör saldırısında 86 kişi hayatını kaybetti, 186 vatandaşımız ise yaralandı. Ülke tarihinin en kanlı ve karanlık eylemine imza atan katillerin bir an önce bulunmasını, onları azmettirenlerin de yargı önünde hesap vermesini istiyorum. Bu katliamın üstünü örtmek isteyenlerin de en az katiller kadar sorumlu olduğunun da bir kez daha altını çiziyorum.

ENGELLİ SAVCI NEDEN YOK?

Bu hafta soruları yanıtlayacağız.  Mahmut Taştan kardeşim soruyor: “Biz engelliler zoru başarıp hukuk fakültesini bitirip avukat olabiliyoruz. Ancak ne hikmetse hâkim savcı olamıyoruz. Bizim önümüzde engel olan bu kanun ne zaman değişecek?”

Mahmut kardeşimin şikâyet ettiği husus tam bir insanlık ayıbı. 2802 sayılı ‘Hâkimler ve Savcılar Kanunu’na göre hukuk fakültesi mezunu engelli bir vatandaşımız tüm şartları taşımasına rağmen hâkim ve savcı olamıyor. Bırakın hâkim ve savcı olmayı, Madde 8, ‘g’ bendindeki “Hâkimlik ve savcılık görevlerini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya sakatlığı, alışılmışın dışında çevrenin yadırgayacağı şekilde konuşma ve organlarının hareketini kontrol zorluğu çekmek gibi özürlü durumları bulunmamak, şarttır’ ibaresi yüzünden zabıt kâtibi bile yapılmıyorlar…

Alenen ayrımcılık içeren bu kanunun değiştirileceği söyleniyor. Ancak bugüne kadar ciddi bir girişim yapıldığına şahit olmadık. Tek umudumuz 1 Kasım’dan sonra Meclis’e girecek vekillerimizde. Onlar bu konuya el atar mı, bekleyip göreceğiz…

Gelelim ikinci soruya. Şanlı Karadağ kardeşimiz demiş ki, “Engelli adına ÖTV ödenmeden alınmış aracı engelli ile arasında herhangi bir akrabalık bağı olmayan ve noterce düzenlenmiş iş akdine bağlı olarak istihdam edilmeyen biri kullanılabilir mi?”

17 Nisan 2015 tarihinde “29329 sayılı Karayolları Trafik Yönetmeliği” imdadınıza yetişti. Artık engelli aracını kan bağı olan kişiler kullanabiliyor. Yani aldığınız aracı akrabalarınız kullanabilir.

YASALAR SON DERECE AÇIK

Mithat Oytun kardeşimizin sorusu ise gerçekten bizi çok üzdü. “Yüzde 55 ortopedik engelli memurum. İsteğim görev yerimi değiştirdiler. Bu mümkün mü?”

16 Ağustos 2014 yılında Resmi Gazete’de 29090 sayı ile yayımlanan “Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”in Madde 11. Ek Madde 3’teki hükümler açık.

En az yüzde 40 oranında engelli olduğu sağlık kurulu raporuyla belgelenen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci dereceden kan hısımları bulunan kamu emekçisi engellilik mazeretine bağlı olarak yer değişim talebinde bulunabilecek. Belirtilen kapsamdakilerin tedavi nedeniyle yer değişikliğinde bulunması halinde ise; atama yapılacak yerin memurun ve engelli yakınlarının engellilik durumuna uygun olması esas alınacak. Ayrıca engellilik durumu devam ettiği sürece, memurun isteği dışında yeri değiştirilemiyor.

Sizin de engellilik durumunuz devam ettiğinden isteğiniz dışında başka yere tayininiz yapılamaz. Çalıştığınız kuruma yazılı bir dilekçe vererek önceki görev yerinize dönebilirsiniz. / Cemalettin Gürsoy

11.10.2015 - Millet


Etiketler: belsin kullanıcı adı tilenaz ŞİFRE macera melleseferi engelliler38 kaysericity rojdaforum evinar gula dare forum kanka şifire forum mp3 yurdu bedava paylas nujin forum ozgur gundem Cyberturk Şimdi bir köşede büküksel