*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Muğla'da Evde Bakım Hizmeti 13 Bin Kişiye Götürüldü  (Okunma sayısı 754 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Muğla'da Evde Bakım Hizmeti 13 Bin Kişiye Götürüldü
« : Ekim 11, 2015, 04:39:42 ÖÖ »
Muğla'da Evde Bakım Hizmeti 13 Bin Kişiye Götürüldü

Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlara yönelik başlattığı evde bakım hizmeti çalışmaları çerçevesinde 5 bin 598 hanede 13 bin 847 ihtiyaç sahibi vatandaşa hizmet götürdü.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen evde bakım hizmetleri aylık değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına ilçelerdeki birimlerde görev yapan doktor, hemşire, sağlık memuru, sosyal hizmet uzmanları katıldı.

Evde bakım hizmetlerinde görev yapan personelin eylül ayında 173 yeni haneyi ziyaret ederek bin 835 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi. Ekiplerin, 2014 Ağustos ayından itibaren bugüne kadar 5 bin 598 yeni hane ziyaret ederek 13 bin 847 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunduğu kaydedildi.

Toplantıda, personele hizmet içi eğitim semineri de verildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Koç, yaptığı açıklamada, her ay düzenli olarak yapılan hizmet içi eğitim seminerlerinin faydalı olduğunu söyledi.

Koç, yaşlı, kimsesiz, yatağa bağımlı, engelli, yoksul ve bakıma muhtaç vatandaşların evde tıbbi bakımı, bakıcı eğitimi, kişisel hijyen, hastanın nakli, tıbbi ve diğer ihtiyaçlarının tespiti ve karşılanması için evde bakım hizmeti yürüttüklerini söyledi.

Evde bakım hizmeti çerçevesinde, hemşire, sağlık memuru, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve bakım görevlisi bulunduğunu anlatan Koç, "2014 Ağustos ayında başlayan evde bakım hizmetleri ile bugüne kadar İl genelinde toplam 5 bin 598 yeni hane ziyaret edildi ve 13 bin 847 tıbbi müdahale sayısına ulaşıldı. Ayrıca ekiplerimiz 3 bin 244 genel bakım ve toplam bin 746 hasta nakil işlemi gerçekleştirdi" dedi.

06.10.2015 - AA

Etiketler: engelliler ve dostları tilenaz uzuldum hep yandim yasamak ne guzeldir her ask bitki isimleri ile baslar hayvan isimleri ile biter selvi boylum engel tanimaz msn yek delal omer saf msn berf umut karbuz kesecektik