*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kas Hastalarından İBB’ye: Kasımızın Son Damlasına Kadar  (Okunma sayısı 742 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Kas Hastalarından İBB’ye: Kasımızın Son Damlasına Kadar…’



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 37 yıldan bu yana kas hastalarına rehberlik eden Kas Hastalıkları Derneği’nin hizmet verdiği binanın 7 Temmuz tarihine kadar tahliyesini istedi.

Belediyenin bu kararına karşı dernek binasını korumak için kendilerini bina girişine zincirleyeceklerini duyuran kas hastalarıysa, “Kasımızın son damlasına kadar derneğimizi terk etmeyeceğiz” dedi.

Belediyenin hiçbir katkısı yok

Konuyu bugünkü köşesine taşıyan Hürriyet yazarı Ayşegül Domaniç Yelçe, dernek binasının inşa edildiği Yeşilköy Hatboyu caddesi üzerindeki arsanın 1991 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından derneğe kiralandığını anlattı.

Dernek üyeleri, gönüllüler ve dönemin Bakırköy belediye başkanı Ali Talip Özdemir’in katkılarıyla bir yıl içinde derneğin şu anki üç katlı binasına kavuştuğunu dile getiren Yelçe, belediyenin hiçbir katkısı bulunmayan bina içerisinde fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi, mesleki rehabilitasyon birimi, toplantı salonu, bilişim kütüphanesi ve tekerlekli sandalye kullanan hastalara özel asansör bulunduğunu yazdı.

İlk tahliye girişimi 2009’da

İBB’nin ilk olarak 2009 yılında hiçbir gerekçe göstermeden binanın tahliyesini istediğini belirten Yelçe, “Ancak İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunun ve dernek üyelerinin yoğun baskısı üzerine bir basın bülteni ile açıklamada bulunup bu talebinden vazgeçtiğini duyurdu” dedi.

Belediyenin 2011 yılında ikinci kez tahliye girişiminde bulunması üzerien konunun yargıya taşındığını ifade eden Yelçe, yürütmeyi durdurma kararını kaldıran idare mahkemesinin tahliyenin önünü açtığını yazdı.

Bu girişimin ardından Bakırköy Kaymakamlığı’nın 11 Eylül 2013’te derneğe binayı boşaltması için bir hafta süre verdiğini kaydeden Yelçe, ancak İBB’nin bir kez daha geri adım attığını ve tahliye talebini Haziran 2014’e kadar ertelediğini söyledi.

Umarım Topbaş sözünün arkasında durur

Yargı sürecinin devamına karşın son olarak 1 Temmuz 2015’te gönderilen bir yazıyla dernek binasının 7 Temmuz saat 11.00’e kadar tahliyesinin istendiğini belirten Yelçe, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ilk tahliye kararının ardından bir hasta derneğinin yer gösterilmesizin sokağa terk edilemeyeceği yönündeki sözlerini hatırlattı.

Yelçe şöyle devam etti: “Ancak bu kez de, Türkiye Kas Hastalıkları Derneği’nin başka bir yer gösterilmeden tahliyesi isteniyor. Umarım Sayın Belediye Başkanımız daha önce söylediğinin arkasında durur ve kamu vicdanında derin yaralar açacak olan bu yanlış kararın uygulamasını durdurur. Kendisine yakışan budur…”

Kasımızın son damlasına kadar…

Tahliye kararına karşı bir basın bülteni yayınlayan kas hastaları ise derneğin boşaltılacağı 7 Temmuz günü kendilerini bina girişine zincirleyeceklerini duyurdu: “Bilinmelidir ki: Yaşadığımız genetik hastalıklar sonucu yürümekten, seyahatten, sosyal yaşamdan mahrum kalmış; eğitimden, sağlıktan, istihdamdan yoksun bırakılmış; hayatın binalara, evlere, odalara hapsettiği biz kas hastaları derneğimizin boşaltılacağı 7 Temmuz 2015 Salı günü, derneğimizin binasını korumak ve savunmak amacıyla kendimizi binanın girişine zincirleyecek, KASIMIZIN SON DAMLASINA KADAR hasta derneğimizi terk etmeyeceğiz!”

03.07.2015 - Hürriyet


Anahtar Kelimeler : ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AVUKAT ANKARA Merkez Projesinde kullanılacak stantların dizaynı engellilere yönelik farkındalık yaratıcı sloganları içerecektir Stantlar
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri