*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İstanbul Darülaceze Sakinlerinin İlk Durağı Çanakkale Şehitliği  (Okunma sayısı 1083 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
İstanbul Darülaceze Sakinlerinin İlk Durağı Çanakkale Şehitliği

Her yıl farklı yerleri gezen ve farklı kültürlerle tanışan İstanbul Darülaceze sakinlerinin bu yıl ki ilk durağı Çanakkale Şehitliği oldu.

Her yıl farklı yerleri gezen ve farklı kültürlerle tanışan İstanbul Darülaceze sakinlerinin bu yıl ki ilk durağı Çanakkale Şehitliği oldu. Bundan tam 100 yıl önce Çanakkale'de destan yazan, yurdunu düşman işgalinde canları uğruna koruyan şehitlerimizi ziyaret ettiler.

Darülaceze sakinleri, Çanakkale’de, en yoğun muharebelerin gerçekleştiği, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış yerleri Fatihalar okuyarak, dualar ederek dolaştılar. Darülacezeliler her köşesinde bir kahramanlık öyküsü bulunan, dedelerimizin, atalarımızın şehit düştüğü toprakları dolaşırken duygu dolu anlar yaşadılar.

Geziye katılan Darülacezeli sakinlerden Sebahat Aksoy “ ikinci kez gidiyorum. Şehitlikleri ziyaret ederek şehitlerimize dualar okudum. Mekânları cennet olsun. Ayrıca bize bu imkânı sağlayanlardan Allah razı olsun” dedi.

Sakinlerden Ali Cabbar Varlı ise; “Çanakkale’ye üçüncü kez gittim. Her gidişimde bambaşka heyecan yaşıyorum. Askerlerimizin şehit düşüşü beni çok duygulandırıyor. Dualarımızı şehitlerimize bağışladık. Her şey çok güzeldi” dedi.

Sakinlerden Metin Öncü ise; “Çanakkale’ye ilk defa gittim. Rehberin anlattıkları karşısında çok etkilendim. Her bir anıtta binlerce askerin yatması beni çok etkiledi. Bu memleketin nasıl kurtulduğu ancak oraya gidince anlaşılıyor” dedi.

İstanbul Darülaceze Müdürü Reşit Taşkın; “sakinlerimiz bizim veli nimetimiz. Biz onların burada sadece barınma, beslenme ve sağlık ihtiyaçlarını gidermiyoruz. Kurum içinde ve kurum dışında düzenlediğimiz yüzlerce organizasyonla hem onların rehabilite edilmelerine hem de sosyal hayattan kopmadan yaşamlarını idame etmelerine yardımcı oluyoruz” dedi.

Darülacezeliler gezi sonrası memnuniyetlerini ve gezideki izlenimlerini İstanbul Darülaceze yönetimi ile paylaşarak, bu imkânı sağladığı için gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a gerekse kurum yönetimine teşekkürlerini ilettiler.

11.06.2015 - ibb.gov.tr

Etiketler: Torbalı'da ikamet edebilecek deneyimli veya yetiştirilebilecek strafor, enjeksiyon makinası ustası aranıyor DİZİLERE bayan oyuncular AİLE FETHİYE- Muğla Göcek beldesinde bulunan müstakil
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri