*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Şampiyon Milli Atlet Ömer Cantay’a THY Darbesi!  (Okunma sayısı 808 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Engelli Şampiyon Milli Atlet Ömer Cantay’a THY Darbesi!
« : Haziran 16, 2015, 03:22:42 ÖÖ »
Engelli Şampiyon Milli Atlet Ömer Cantay’a THY Darbesi!



Engelsiz Koşu’nun bu haftaki konukları tekerlekli sandalye atletizm takımı sporcuları. Ülkemizi 11-15 Haziran’da İtalya’da gerçekleştirilecek ‘Paralimpik Oyunları’nda temsil edecek sporcu kardeşlerimle İstanbul Sultangazi Cebeci Spor Kompleksi’nde buluştuk. Milli atletler Hamide Kurt, Zeynep Ateş ve Zübeyde Süpürgeci’nin nasıl büyük bir azimle çalıştığına şahit oldum. Sporcu kardeşlerimizin ülkemize birçok madalya kazandıracağına eminim.

Milli takımın başında milli atlet Ömer Cantay var. Ömer Hoca ile sohbet ederken anlattıkları beni oldukça duygulandırdı. Sizlerle de paylaşmak istedim.

Ömer Cantay, 1978 yılında Elazığ’da dünyaya gelmiş. 2 yaşında iken geçirdiği çocuk felci yüzünden sakat kalmış. 35 yıldır tekerlekli sandalye kullanıyor. Buna rağmen hiç yılmamış. Türkiye’nin ilk engelli atleti. 15 yıldır kendisini bu alanda geçen olmamış. 8 yıldır yurtdışında birçok madalya kazanmış. Madalyalarını gösterirken birden duygulanıyor. “Tüm zorluklara rağmen inadına başarıyoruz. Şampiyon da oluyoruz. Ancak bazı kurum ve kişilerin yanlışları başarımız gölgeliyor” diyen Ömer Cantay başına gelenleri şöyle anlatıyor.

“2 sene önce Dubai’deki finallere uçarken başıma gelenler beni şampiyonluktan etti. Türk Havayolları (THY) ile uçarken tekerlekli iskemlemi bagaja verdim. İndikten sonra paketin yırtıldığını gördüm. İçini açınca da sandalyemin kırıldığını fark ettim. Ne yapacağımı şaşırdım! Derdimi anlatacak bir muhatap da bulamadım. Yanımdaki arkadaşlarla olayı kameraya aldık. Mecburen kırık sandalyeyle yarışmak zorunda kaldım. Dereceye giremedim”

KARARI YARGI VERECEK

Sporcuların kullandıkları sandalyeler özel olarak imal ediliyor ve bedene göre şekillendiriliyor. Dolayısıyla fiyatı 15-19 bin arasında değişiyor. Kırılan sandalye Ömer Cantay’a sadece madalya kaybettirmemiş aynı zamanda hayatını da değiştirmiş. Bir süre yarışlara katılmama kararı almış. Cantay da konuyu yargıya taşımış. “Turnuva sonrası İstanbul’a gelince konuyu yargıya taşıdık. Bakırköy Tüketici Mahkemesi’ne (Esas no: 2012/16 Karar no: 2012/13) dava açtık. Sonucunu bekliyoruz. THY bırakın özür dilemeyi, davayı kazanabilmek için bana verecekleri sandalyenin tutarından daha fazlasını avukatlara verdi. Hâlbuki bize uzatacakları sıcak bir el çoğu sorunu ortadan kaldıracaktı ama olmadı! Neyse…”

ENGELLERİ AŞIN

Cantay, engelli çocuklar konusunda ailelere de önemli bir mesaj verdi:  “Artık tüm şehirlerde engelliler için spor kulüpleri var. Aileler bir şekilde o kulüplere ulaşsın. Engelli çocuklarını spora yönlendirsin. Çünkü evinde hapis hayatı yaşayan engelli kardeşim sokağa çıkarak  sosyalleşir. Dahası spora başlayarak bizim gibi şampiyonluklar yaşayarak para bile kazanır.”

MİLLİ TAKIMIN SÜPER YILDIZLARI

Zübeyde Süpürgeci: 21 yaşında doğuştan sakat. 16 yaşında spora başlayan Süpürgeci 2008 yılından bu yana Bağcılar Belediyesi Spor Kulübün’de ter döküyor. Yurt içi ve yurtdışında şampiyonluklara imzası var. Şimdi 10-15 Haziran’da İtalya’daki (100-400 metre) şampiyonada ülkemizi temsil edecek.

Hamide Kurt: 22 yaşında. Aslen Sinoplu olan Kurt, istanbulda yaşamını sürdürüyor. 6 yıldır Bağcılar Belediyesi Spor Kulübün’de oynayan Hamide Kurt, Paralimpik Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden ilk bayan engelli atlet.

  -2008 Akdeniz Oyunları 4’üncüsü,

-2010 İsveç oyunlarında (200, 400 ve 800 metre) 3  altın madalya.

-200, 400 ve 800 metre yarışlarda 8 yıldır Türkiye şampiyonu.

- 5 kez Avrasya Maratonu birincisi

-Dubai'de yapılan dünya şampiyonasında 1 gümüş, 2 bronz madalya.

-2012 Avrupa şampiyonasında 200 metrede altın madalya.

-2012 Avrasya Maratonu ikincisi

- 2013 İstanbul Maratonu birinci

- 2014 Avrupa şampiyonası ikincisi

-2015 Antalya 42 km birincisi

-2015 İstanbul Avrasya Maratonu birincisi.

Zeynep Ateş: 20 yaşında Batman doğumlu. Doğuştan sakat. 7 ay önce Bağcılar Belediyesi Spor kulübüne takılmış. Şimdi yurtdışında start alacak turnuvalara katılmak için harıl harıl çalışıyor. / Cemalettin Gürsoy

07.06.2015 - Millet


Etiketler: Protein denilen kan testi ve bebekteki hastalıkların görülebildiği ayrıntılı ultrason incelemesi yapılması gerekir Ultrasonda spina bifidanın varlığını yüzde 100 başarı oranıyla tespit edebiliyoruz dedi
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri