*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Milletvekili Adayı Bennur Karaburun'a Meclis Yolu Bir Fotoğraf Sayesinde Açıldı  (Okunma sayısı 973 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
Milletvekili Adayı Bennur Karaburun'a Meclis Yolu Bir Fotoğraf Sayesinde Açıldı

Engelli Bennur Karaburun'un 2 yıl önce Bursa'da yağmur altında ıslanırken bir arkadaşının şemsiye tutmasının fotoğrafının çekilmesi, kendisine Meclis'in yolunu açtı.

2 yıl evvel İHA muhabiri Zafer Peker, sağanak yağmur altında tekerli sandalyedeki engellinin ıslanmaması için şemsiyesini tutan bir kişinin fotoğrafını çekti. "İnsanlık ölmedi" başlığıyla yayınlanan fotoğraf, yerel ve ulusal birçok gazetede geniş yer buldu. Fotoğraftan etkilenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, trafik kazası sonucu tekerlekle sandalyeye mahkum olan Bennur Karaburun'u arayarak sohbet etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de genç kadını evinde ziyaret etti. İki dil bilen Karaburun, bu yıl Bursa'dan AK Parti'nin 9. sıra milletvekili adayı oldu.

FOTOĞRAFIN HİKAYESİ

İşte o fotoğrafın hikayesi:

Yağmur sebebiyle meydana gelen kazalar ve seller arasından o günün en anlamlı fotoğraf karesi Bursa'dan gelmişti. Sabah saatlerinde yağan yağmurda engelli Bennur Karaburun'un ıslanmaması için şemsiyesini tutan üniversiteli Samet Ateş'in tavrı herkesin takdirini kazandı.

Bir trafik kazasında ayakları felç olan Karaburun ile birlikte otobüse yetişmeye çalıştığını belirten Ateş, şunları anlattı: "O gün arkadaşımın tekerlekli sandalyesinde bir problem vardı. Kent Meydanı'ndaki otobüs durağına gitmemiz gerekiyordu. Yolda trafik vardı. Birden yağmur da başladı. Arkamızdan yaşlı bir hanımefendi yetişti. Bize 'Şemsiyemi size vermek istiyorum' dedi. Ben de 'Siz ne yapacaksınız' dedim. Kendisi evine geldiğini, bizim ıslanmamızı istemediğini söyledi. Bana değil de o hanımefendiye teşekkür etmemiz lazım. Arkadaşım ıslandığı zaman çok çabuk kasılabiliyor. Ben orada kendimi düşünmedim. Arkadaşım daha önemliydi. Fotoğrafın çekildiğinden haberim yoktu." Fotoğrafı internet sitelerinde ve gazetede gördüğünde çok şaşırdığını ifade eden Ateş, "Arkadaşım Bursa'daydı. Ben Kütahya'da okuyordum. Haberi bir gün sonra gördüm. Hiçbir insanın garantisi yok. Herkes bir engelli adayı. Bence ülkemizde engelliler için her insanın yapacağı birçok şey var" diye konuştu.

08.04.2015 - haberler.com

Anahtar Kelimeler : ŞOOOOKKK Kayseri de olay kampanyamız bahardada devam etmekte hali yikamanin metrekaresi 2.50 tl ucretsiz servis garantili yikama  istiyorsun Yanlış anlama beni senin
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri