Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
ENGELLİ HABERLERİ
»
Engelli Haberleri
»
Otizmli Çocuklardan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'a Ziyaret
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Otizmli Çocuklardan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'a Ziyaret (Okunma sayısı 932 defa)
kayseriengelliler
Administrator
Hero Member
«
:
Nisan 14, 2015, 06:21:42 ÖÖ »
Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Vali Yardımcıları Taner Bircan ve Mimar Sinan Batmaz'ın yanı sıra Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği Başkanı Adnan Aydın, Tigris Bisiklet ve Özel Sporcular Kulübü Başkan Yardımcısı Zelal Kaya, otistik çocuklar ve aileleri bir araya geldi.
"Bugünün 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü olması nedeniyle Otizme karşı bir duyarlılık oluşturmak, bir farkındalık yaratmak ve yapılacak çalışmalara katkı sunmak adına bu tür faaliyetleri önemsiyoruz" diyen Vali Aksoy, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Özellikle Otistik gençlerin, çocukların eğitimleriyle, sosyal yaşama entegre olmaları adına yapılan ve yapılacak birçok çalışma olduğunu anlatan Vali Aksoy, "Otistik çocuklarımızın ailelerinin bir dernek çatısı altında toplanmış olmaları önemli. Bir araya gelerek ortak hareket etme anlayışı sorunların çözümüne önemli bir katkı sunacaktır. Burada ihtiyaç duyulan hususları biz arkadaşlarımızla değerlendirip imkanlarımız ölçüsünde neler yapabileceğimizi ortaya koyacağız. Tüm engelli vatandaşlarımız için her zaman bir şeyler yapma gayreti içerisinde olacağız. Bu anlamda otistik çocuklarımızın da mevcut sorunlarının azaltılması, onların eğitim, sağlık ve sosyal alanda karşılaştıkları sorunların giderilmesi adına yapılacak olan çalışmaları da ilgili kurumlarımızla işbirliği içerisinde önümüzdeki günlerde gündemimize alarak bu konuda çalışmalar yapacağız. Arkadaşlarımız da ilgili birimlerle birlikte yapılacak olan çalışmaları koordineli bir şekilde takip edecektir. Ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum. Umuyorum önümüzdeki dönemlerde ortak çalışmalarda dezavantajlı gruplarımızdan biri olan otistik çocuklarla ilgili birçok projeyi beraber hayata geçirme fırsatı buluruz" şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan Diyarbakır Otizmle Mücadele Derneği Başkanı Adnan Aydın ise, "2011 yılında otistik çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim sürdürmeleri için neler yapabiliriz düşüncesiyle derneğimizi kurduk. 2011 yılından beridir birçok çalışmalarımız ve etkinliklerimiz oldu. Fakat bunların yanı sıra birçok alanda eksikliklerimiz de var. Zor şartlar altında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çalışmalarımız neticesinde Diyarbakır Valiliğimiz ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehmet Mehdi Eker'in de katkılarıyla Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi (OÇEM)'i Diyarbakır'a kazandırmayı başardık. Tabi ki taleplerimiz de olacak dernek olarak onları da sizlere bir dosya halinde sunmayı uygun gördük. Ben tekrar desteklerinizden dolayı teşekkür ederim" dedi.
Görüşmede otistik çocukların aileleri de gerek günlük yaşamda gerek eğitimlerinde yaşadıkları problemleri dile getirerek Vali Aksoy'dan destek istediler. Görüşme Vali Aksoy'un, çocuklara günün anısına birer hediye vermesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Öte yandan, Diyarbakır'da 'Otizme Mavi Işık Yak' kampanyasına destek vermek amacıyla bugün (4 Nisan Cumartesi) saat 11.00'de Ninova alışveriş merkezinden başlayarak Seyrantepe - Ofis - Vilayet istikametine doğru bisiklet turu ve yürüyüş gerçekleşecek.
04.04.2015 - haberler.com
Anahtar Kelimeler : Babanın böbreğini taşımak O böbrekle hayata tutunmak nasıl bir şey Cevabım Nakilden 4 gün sonraydı babam taburcu olmadan yanıma geldi maske ve önlükle Bende serum dren
Diyalizle Yaşam
Engelliler Derneği Kayseri
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »
kayseriengellilerdernegi.com
»