*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Anadolu Üniversitesi’nde Down Sendromu Farkındalık Paneli  (Okunma sayısı 1007 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Anadolu Üniversitesi’nde Down Sendromu Farkındalık Paneli



Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümünün düzenlemiş olduğu “Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü Paneli” 21 Mart Cuma günü Eğitim Fakültesi A Blok Seminer Salonu'nda gerçekleştirildi. Panele, Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, Down Türkiye Down Sendromu Derneği Temsilcisi Selver Yolsever, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Temsilcisi Fatma Kırkses, Durkadın Yılmaz ve Gülbin Yılmaz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Atilla Cavkaytar, "Konuşmacılarımız bu panele katılarak konuşmalarıyla bizi aydınlatacak. Belki de daha önce düşünmediğimiz aklımıza gelmeyen birçok konuda düşünmemizi ve neler yapabileceğimiz konusundaki sorularımıza cevap bulmamızı sağlayacak." diyerek herkese teşekkürlerini iletti. Özel Eğitim Bölümü hakkında kısa bir bilgi veren Prof. Dr. Cavkaytar, "Temel amacımız bu gençlerimizi kendi ayakları üzerinde durur hale getirmek, bunun yolu eğitim ve çok çalışmak ama tabii en çok biz çalışacağız." dedi.

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Temsilcisi Fatma Kırkses, "Bu ekipte yer alan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Amacımız mesleki eğitim. Biz özel gereksinimi olan yetişkinleri montaj işçiliği mesleğinin gerektirdiği davranışları sergileyebilir duruma getirmek için çalışıyoruz. Epey bir yol kat ettik fakat bu eğitimler hayat boyu devam edecek. Projenin hedefi, engelli bireylerin istihdam edilebilirlik düzeyini arttırmak, mesleğe ait alandaki temel bilgi ve becerileri edindirmek ve en önemlisi de özgüven kazandırmaktır." diyerek projelerini tanıttı.

Down Türkiye Down Sendromu Temsilcisi Selver Yolsever, "Down Sendromu genetik bir farklılık, bir hastalık değil. Bizim 46 kromozomumuz varken onların 47 kromozomu var. Herkesin down sendromlu bir çocuğu olabilir. Derneğimiz, 2009 yılında faaliyete geçti. Amacımız down sendromlu bireyleri bağımsız ve üretken topluma katılabilir hale getirmek, toplumun engellilik algısını değiştirmek, uluslararası yapılan işleri takip ederek bunların Türkiye'de uygulanmasını sağlamak." diyerek dernek hakkında bilgi verdi.

Panel, tüm davetlilerin katıldığı bir kokteyl ile sona erdi.

24.03.2015 - e-gazete.anadolu.edu.tr


Anahtar Kelimeler : smile ifade simgesi tansiyon ilacı kullanıyorum bugün ölçtürdüm 14/8,5 cıktı düzenli bir ay takip mi etmeliyim tuzlu yemiyorum ayrıca ilaç alıp öyle ölçüldü