*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Down Cafe 4. Yılına Girmeye Hazırlanıyor  (Okunma sayısı 908 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Down Cafe 4. Yılına Girmeye Hazırlanıyor
« : Mart 21, 2015, 10:49:04 ÖÖ »
Down Cafe 4. Yılına Girmeye Hazırlanıyor



İstanbul'da down kafe, onlar için dünyaya sendromlu onlarca gencin açılan bir kapı.

Haziran 2011'de İstanbul'da açılan ve bir ilk olan Down Cafe, 4'üncü yılına girmeye hazırlanıyor.

Yaşları 18 ile 35 arasındaki down sendromlu 32 gencin çalıştığı kafe, lezzetli yemekleriyle hizmet veriyor. Çalışanlar, haftada 1 gün olmak kaydıyla dönüşümlü olarak kafede hem çalışıyor hem sosyalleşiyor.

50 TL HAFTALIK

Emeklerinin karşılığı olarak sembolik de olsa zarf içinde 50 TL haftalık alıyorlar. Aralarında kendini geliştirip sosyal becerilerini güçlendirenler 4 yıl içerisinde full-time düzenli işe yerleşmişler.

YEMEK ANLAŞMALARI

Kafedeki yemekler, nadir bulunan lezzetli ev yemekleri. Hazırlayanlar ise çalışanların gönüllü anneleri. Kafedeki yemekler o kadar beğeniliyor ki, çevredeki iş yerlerinden aylık paket anlaşmaları yapanlar var. Öte yandan down sendromlu bu gençleri sosyal hayata teşvik etmek amacıyla kurulan Mobil Dovvn Cafe de şehrin bazı noktalarında geziyor.

Gençler, lezzetli yemekleri müşterilere bizzat servis ederek harçlıklarım çıkarıyor.

İTO Yönetim Kurulu öğle yemeği yedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, beraberindeki Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ebubekjr Sıddık Koyuncu, Hakan Orduhan, İlhan Soylu, Adil Coşkun ve Servet Samsama ile Down Cafe'yi ziyaret ederek öğle yemeği yedi. Ziyarette İTO Genel Sekreteri Ömer Bal ve Genel Sekreter Yardımcısı Halil Aslan da bulundu.

Desteğe ihtiyaç var

Kafenin sorumlusu Saruhan Singen, burada çalışan down sendromlu çocukların daha çok duyulmasını istiyoruz" diyor, sosyal hayata en güzel şekilde adapte Maddi açıdan herhangi bir beklentileri olduklarını söylüyor. Singen, "Burası onlar olmadan kafeyi işlettiklerini belirten için dünyaya açılan kapı. Kendi kafeleri gibi Singen, "Dolayısıyla sponsora, desteğe sahipleniyorlar. Müşterilerle konuşuyorlar, servis yapıyorlar. Biz de bu güzel ortamın ihtiyacımız var" diye ekliyor.

10.03.2015 - istanbul ticaret