*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Sınırsız Kullanım Sağlayan Elektronik Çakmak: Tesla!  (Okunma sayısı 1478 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Sınırsız Kullanım Sağlayan Elektronik Çakmak: Tesla!
« : Ocak 03, 2016, 05:41:14 ÖÖ »
Sınırsız Kullanım Sağlayan Elektronik Çakmak: Tesla!



Görüntüsü ve işlevi ile resmen bir bilim kurgu filmlerinden çıkma bir çakmak Tesla tanıtıldı.

Kickstarter üzerinde karşımıza birbirinden yaratıcı ürünler çıkmakta. Bu bağlamda haberimize konu olan çakmak da gerçekten kendi alanını yaratıcılığına sınırlını zorlamış diyebiliriz.  Mark F Pauling tarafından geliştirilen Tesla çakmak, Bu zamana kadar herkesin bildiği gibi bütün bir çakmak tasarımlarından farklı bir şekilde çalışıyor ve şunun da rahatlıkla söyleyebiliriz; Tesla çakmak, Zippo tutkunu olan kişiler için de yeni bir tutku başlangıcı yaratabilecek olan ürün.



Elektromanyetik tetikleme ve elektrik kıvılcım sistemine sahip olan çakmak, Sınırsız kullanım işlemini sahip olduğu neodimyum mıknatıslar sayesinde yapmakta. Bu mıknatıslar, Çakmağın her harekette şarj olmasını sağlıyor.

Dış kısmı ise Alüminyum-Magnezyum alaşımlı ile kaplı olan çakmak, İnanılmaz soğuk ya da sıcak havalarda da sağlam şekilde kalmaya başarıyor. Ayrıca dış kapsamanda bulunan kauçuk su ve toza karşı da çakmağı dayanıklı hale getiriliyor. Açıklamadığımız gibi sınırsız bir kullanım sunan ve hareket ile şarj olan Tesla çakmak, Tek bir sallama ile 3 * 4 saniye civarında kıvılcım üretmekte. Bu da zaten normal bir çakmağı kullanırken site ideal süreyle aynı zaman içinde oluyor.


Kaynak  veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.