Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Spor
»
Spor
»
Doğuştan Tek Bacağı Olmayan Feyyaz Gözaçık’ın Marifetleri
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Doğuştan Tek Bacağı Olmayan Feyyaz Gözaçık’ın Marifetleri (Okunma sayısı 1217 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Şubat 14, 2015, 04:13:41 ÖS »
Kayseri'de doğuştan tek bacağı olmamasına rağmen sporla hayata tutunan yüzme antrenörü Feyyaz Gözaçık, birçok spor branşında azmi ve başarısıyla çevresindekilere örnek oluyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörü olarak görev yapan 25 yaşındaki Gözaçık, doğuştan sağ bacağı olmamasına rağmen yaptığı sportif faaliyetlerle dikkati çekiyor. Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu mezunu olan, bir dönem dalış ve tekerlekli sandalye basketbolla uğraşan Gözüaçık, Ampute Futbol Milli Takımı'nda forma giyiyor ayrıca engellilere yüzme kursu veriyor.
Son olarak kayak sporuna merak saran Gözüaçık, Erciyes Kayak Merkezi'nde kayak antrenörü arkadaşının yardımıyla koltuk değneğine tutunarak kayıyor.Gözaçık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, spor hayatına tekerlekli sandalye basketbolu yaparak başladığını, daha sonra ampute futbolla tanıştığını, koltuk değnekleriyle spor yapmaya alışık olduğu için zorlanmadığı bu alanda ilk yıl milli takıma seçildiğini belirtti.Spor faaliyetlerini sürdürürken Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olduğunu dile getiren Gözaçık, şunları söyledi: "Spor benim işim. Engelim doğuştan ama sebebini bilmiyorum. Çernobil faciasıyla ilgili olabileceği söylendi ama bu durumumla ilgili herhangi bir raporum yok. Beden eğitimi bölümü okumak için çocukluğumda dua etmiştim. Dualarım kabul oldu. Allah'ın takdiri bugünlere kadar geldim. Spor benim her şeyim. Son olarak kayağa başladım. Paralimpik yarışmalara hazırlanmak istiyorum. Öğrendiklerimi diğer engellilere öğretmeye çalışıyorum. Ailelere engelli çocuklarını bu tür etkinliklere yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Engelliler sahaya çıkmadan, bir şeye başlamadan yenilmesinler. Sosyal alanlara girip kendilerini kabullendirsinler."
12.02.2015 - AA
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki