Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Spor
»
Spor
»
Devlet Yurtlarının Parlayan Yıldızları
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Devlet Yurtlarının Parlayan Yıldızları (Okunma sayısı 998 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Kasım 15, 2014, 07:07:18 ÖÖ »
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalan on binlerce öğrenci, üniversite okumak için ailelerinden ayrılmak zorunda kalıyor. Yurtlarda kalan öğrencilerin her birinin farklı hikâyeleri var. Gençlik Spor Dergisi'nin bu ayki sayısında yurtlarda kalan, öğrenimlerinin yanında başarılı spor yaşantılarını sürdüren iki başarılı gencin hikâyesi yer aldı. Bunlardan biri Görme Engelli Şampiyon Sporcu Meltem Tırıklı. Halterde, dünya şampiyonalarında 6 derece aldı. Arya Yıldırım ise milli yüzücü.
ENGELLERİ SPORLA AŞTI
Doğuştan görme engelli Meltem Tırıklı, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü Öğrencisi. 2 yıldır Ankara'da Atatürk Öğrenci Yurdu'nda kalıyor. Engelleri azmiyle ve çalışkanlığıyla aşmış. Başarılı eğitim hayatının yanı sıra halterde de dünya çapında tam 6 derecesi var. en büyük hayali antrenör olmak.
KYK YURDUNDA BİR MİLLİ YÜZÜCÜ
Ankara'daki Gazi Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan Arya Yıldırım ise Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi. Aynı zamanda milli yüzücü olan Arya, okumak için Trabzon'dan Ankara'ya gelmiş. Yüzmede çok sayıda Türkiye derecesi olan Arya, 13 yaşında Yıldızlar Avrupa Biatlon Şampiyonası'nda 4'üncü olmuş. "Üniversitenin yüzme takımında spor hayatıma tekrar devam etmeyi düşünüyorum. Tıp zor bir branş, çok çalışılması gerek. Spor bir bakıma kendine güvenini getiriyor" diyor.
15.10.2014 - Sabah
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki