*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Antrenör Sibel Terzi İşitme Engelli Sporcuları Tarihe Yazdırdı  (Okunma sayısı 1156 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Antrenör Sibel Terzi İşitme Engelli Sporcuları Tarihe Yazdırdı



Genç antrenör Sibel Terzi ve ekibi Türkiye'de bir ilke imza atarak işitme engelli sporcularımızın adını basketbol branşında dünya ikincisi olarak tarihe yazdırdı.

O, çok zor bir göreve imza atan başarılı bir antrenör. Sibel Terzi, 2012'de kurulan İşitme Engelliler Bayan Milli Takımı'nın Başantrenörlüğü'nü üstleniyor. Daha önce işaret dili bilmemesine rağmen engelli sporcularla daha iyi iletişim kurabilmek için işaret dili öğrenecek kadar da kendini geliştiren biri. Terzi, kısa sürede engellilerin sesi kulağı oldu ve onlara büyük bir başarı yaşattı.

Sizi tanıyabilir miyiz?

1987 doğumluyum. Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldum. 16 senedir profesyonel olarak basketbol oynuyorum. Aynı zamanda İşitme Engelliler Federasyonu'na bağlı olarak bayan basketbol milli takımı başantrenörlüğü görevini yürütüyorum.

Basketbola nasıl başladınız?

Basketbola ilkokul 4. sınıfta başladım. Arkadaşımın antrenmanını izlemeye gittiğimde antrenmana ben de dahil oldum. Ondan sonra antrenmanlara sürekli gidip gelmeye başladım ve takıma seçildim. Zamanla maçlara ve turnuvalara katıldım ve birçok başarı elde ettim. Bundan sonra basketbol benim için bir hayat tarzı olmaya başladı.

İşitme engelliler ile çalışmaya nasıl başladınız?

2012 yılında İşitme Engelliler bayan takımı yeni kurulmuştu. Bir antrenör arkadaşımın vasıtasıyla bana ulaşıldı ve milli takımda çalışmaya başladım. 2012'den bu yana İşitme Engelliler Bayan Milli Takımı'nın başantrenörlüğünü yapıyorum. Benim için onlarla çalışmak çok keyifli ve ayrı bir mutluluk.

TERCÜMANIMIZ VARDI BEN YİNE DE ÖĞRENDİM

İşitme engellilerle nasıl anlaşıyorsunuz? Özel bir eğitim aldınız mı?

İlk zamanlar onlarla anlaşabilmek için işaret dilini bilmiyordum. Kamp dönemlerinde tercüman arkadaşlar yardımcı oluyordu. Ama zamanla işaret dilini öğrenmeye başladım. Bunun için özel bir eğitim almadım. Ama tercüman arkadaşlar ara ara bana özel ders verdiler.

Hedefleriniz neler?

Temmuz 2014'te Samsun'da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'na katıldık. Kısa zamanda oluşan bir takımla çok fazla fedakarlık göstererek katıldığımız şampiyonada dünya ikincisi olduk. 2017'de Türkiye'de Samsun ilinde düzenlenecek olan İşitme Engelliler Olimpiyatları'na hazırlanıyoruz. Ve bu olimpiyatlarda gerekli performansı ve başarıyı göstererek aynı şekilde kupa ve madalya kazanmayı hedefliyoruz.

20.07.2014 - Sabah