*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Rekortmen Eğilmez'in Hedefi Olimpiyatlarda Kulaç Atmak  (Okunma sayısı 1360 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Rekortmen Eğilmez'in Hedefi Olimpiyatlarda Kulaç Atmak

Kendi kategorisinde Türkiye rekortmeni olan engelli sporcu Mehmet Bakır Eğilmez'in hedefi olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmek. Eğilmez: "Yüzmek benim hayatım. Yüzerken daha rahatım. Hayalim, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek.

Geçen ay İstanbul'da düzenlenen  "Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası"nda 3 altın madalya kazanarak, kendi kategorisinde Türkiye rekortmeni olan engelli sporcu Mehmet Bakır Eğilmez'in (17) tek hedefi olimpiyatlarda yarışmak.

Beyin felci (Serebral palsi) rahatsızlığı nedeniyle merkezi sinir sisteminin hareket işlev alanları hasar gören Eğilmez, rehabilite amacıyla 8 yıl önce başladığı yüzmede, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Bedensel Engelli Yüzme Takımı'nda 1.5 yıldır kaptanlık yapıyor.

Eğilmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye Bedensel Engelliler Yüzme Şampiyonası"nda kendisinin 3 altın madalya kazandığını ve takım olarak Türkiye ikinciliğini elde ettiklerini anımsattı.

Takım olarak hedeflerini anlatan Eğilmez, "Şimdiki hedefimiz milli takıma girmek ve bizim takımda da bu kapasiteyi görüyorum. Mili takıma girecek sporcular var. Kendimize çok güveniyoruz" dedi.

Yüzmeyi çok sevdiğini dile getiren Eğilmez, "Yüzmek benim hayatım. Yüzerken daha rahatım. Hayalim, Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmek. Tek hedefim de bu" diye konuştu.

Bedensel Engelli Yüzme Takımı antrenörü Mehmet Bayrak ise yaklaşık 6 yıldır Eğilmez ile çalıştıklarını belirterek, "Çok çalışkan, azimli, hayat dolu bir çocuğumuz. Bir o kadar da çok zeki. Bakır'ın olimpiyatlara gidebileceğini düşünüyorum çünkü o bunu bana inandırdı. Ben ona inandım" ifadelerini kullandı.

İlk şampiyonada Eğilmez'in 50 metreyi 12 dakikada yüzdüğünü aktaran Bayrak, şunları kaydetti:

"Şu anda 50 metreyi 2 dakika 8 saniye de yüzüyoruz. Bu aslında onun kategorisinde imkansız bir şey. Bakır, S1 kategorisinde şu anda Türkiye rekortmeni. Türkiye'de Bakır'ın kategorisinde ona yaklaşabilecek sporcu, bu yüzyılda yok diyebiliriz. Resmi olarak 50 metre serbestte 2 dakika 33 saniyede yüzmeyi başardı. Antrenmanlarda ise 2 dakika 8 saniyeye ulaşıyor.

24.05.2014 - AA